Euroopan paras NY Start Up –yritys pelastaa motoristien henkiä

29.6.2017 2017NY Start Up

Kaksipäiväinen JA Europe Enterprise Challenge 2017 huipentui torstai-iltana Helsingissä Euroopan parhaiden NY Start Up –yritysten palkitsemiseen. Kansainvälinen tuomaristo seurasi kahden päivän ajan 15 eri maasta ympäri Eurooppa tulleita 19:ää startup –yritystä.

EM-kilpailuun osallistuneet nuoret ovat perustaneet oman yrityksen osana opintojaan lukuvuoden mittaisessa JA Start Up –opinto-ohjelmassa (Suomessa NY Start Up). Vuosittain ohjelmaan osallistuu Euroopassa yli 14 000 korkeakouluopiskelijaa. Suomessa NY Start Up -ohjelma on käytössä viidessä yliopistossa ja 13:ssa ammattikorkeakoulussa.

Eurooppalaisten nuorten perustamien yritysten liikeideat kertoivat tarinoita rohkeista visioista, ennakkoluulottomuudesta ja kestävän kehityksen arvostuksesta. Suomen edusti finaalissa turkulaisten hyönteisruokaa myyvä Entis.

Euroopan parhaana NY Start Up –yrityksenä palkittiin maltalainen INTACT™. Lokakuussa perustetun yrityksen liikeideana auttaa moottoripyöräilijöitä hädän hetkellä. INTACT™ järjestelmä yhdistää moottoripyöräilijän kypärään kiinnitetyn anturin ja älypuhelimessa toimivan sovelluksen. Onnettomuuden sattuessa järjestelmä soittaa kuljettajan lähiomaisille ja kertoo onnettomuuspaikan.

Tuomaristo kehui yrityksen perustajien monipuolista ja monikulttuurista tiimiä. Nuoret olivat ymmärtäneet brändäyksen ja markkinoinnin hyvin ja asettaneet selkeät tavoitteet yritykselleen.

Toiselle sijalle viisihenkinen tuomaristo nosti norjalaisen Agrimare Bion, joka hyödyntää luonnonvaroja valtameristä. Se pyrkii tuomaan maatalouden parissa toimiville asiakkailleen lisäarvoa kestävän kehityksen kautta.

Kolmanneksi rankattiin App´ero Ranskasta. Nämä korkeakouluopiskelijat ovat kehittäneet älypuhelimiin sovelluksen, jolla voi tehdä tilauksen ravintolassa ja noutaa tilauksensa tiskiltä ilman jonotusta.
Tutustu tästä päätuomariston kokoonpanoon.

JA Europe “Enterprise of the Year” Award (Euroopan paras NY Start Up –yritys)
Voittaja: INTACT (Malta)
2. sija: Agrimare Bio (Norja)
3. sija: App’Ero (Ranska)

JA Europe Signature Awards:
NN Social Innovation Award
LIGHT (Espanja)

Visa Award for Connected Commerce
City Check (Portugali)

Local Signature Awards:
Roschier Client in Focus Award
INTACT (Malta)

Microsoft Innovation in Technology Award
IOBee (Belgia)

Nordea Sustainability Award
LEGIOAGRO (Espanja)

Alumni Leadership Award

•    Iida Hokkanen, Suomi
•    Lucas Arndt, Luxembourg
•    Wissem Chouk, Ranska
•    Henrik Krogh, Tanska
•    Elfrid Skjedal, Norja

Katso tapahtuman kuvat tästä linkistä

Tapahtuman järjestivät voittoa tavoittelematon Nuori Yrittäjyys ry ja sen eurooppalainen kattojärjestö JA Europe. JA Europe on Euroopan laajin verkosto, joka tarjoaa nuorten yrittäjyyttä, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa parantavia opinto-ohjelmia. Verkosto tavoittaa vuosittain 3,2 miljoonaa nuorta 39 maassa.

Seuraavaksi
Citi tukemaan nuorten yrittäjyyskasvatusta Euroopassa yli miljoonalla eurolla