Nuorten tarinoita

Autamme nuoria harjoittelemaan aktiivista asennetta, työelämätaitoja ja oman talouden hallintaa. Tutustu ohjelmiimme osallistuneiden nuorten tarinoihin.

SALSTREET Santeri Lintula

Kansainvälistä katuvaatemerkkiä rakentamassa

”Tavoitteeni on yhä tismalleen sama kuin ensimmäisenä päivänä, jolloin marssin opettajanhuoneeseen kertomaan, että haluan rakentaa Suomen kansainvälisesti menestyneimmän katuvaatemerkin.” Santeri Lintulan SALSTREET -brändi yhdistää urbaanin katumuodin lappilaisen tekijänsä visioon, jonka keskeinen osa on myös levytyssopimuksen saaminen.

Jessica Honkanen NY-alumni

Uudella kulmalla sisään mystiselle alalle

”Mietin paljon, mikä minusta tulee isona. En halunnut tehdä mitään jonninjoutavaa. Kuolema on niin merkittävä asia, että se tuntui kiinnostavalta”, kertoo NY-lähettiläs Jessica Honkanen. Yrittäjyyshaaveen herääminen oli iso juttu, mutta sen ääneen sanominen jännitti.

Nuori yrittäjyys ry:n alumni Jessica Honkanen esittelemässä vaateyritystään

Hyvät tekijät muistetaan

Jessica Huhtinen aloitti yrittäjänä keskellä koronapandemiaa. Vanhemmat yrittäjät varoittelivat, että on normaalia, että liiketoiminnan kunnolla käyntiin saamiseen voi kulua useampi vuosi. Oman erityisosaamisen löytäminen varhaisessa vaiheessa auttoi Jessicaa kuitenkin saamaan asiakkaita nopeasti.

Yrittäjyydessä tärkeintä on kokeilla asioita

NY-alumni Lari Lehto saavutti 23-vuotiaana miljoonan euron liikevaihdon Ideally -yrityksellään. Seuraavat etapit ovat jo työn alla. Sitä varten mies pakkasi laukkunsa ja lensi ulkomaille.

Yrittäjyys vauhdittaa kilpaurheilua

Arvi Martikainen on ehtinyt treenata ratsastusta huipputasolla, perustaa yrityksiä ja osallistua vuoden mittaiseen Nuori Yrittäjyys ry:n ohjelmaan. 10-vuotiaana aloitettu yrittäjän taival on auttanut nuorta miestä saavuttamaan unelmansa jo monta kertaa, ja jatkoa on luvassa.