skip to Main Content

Ohjeet ja yleisimmin esitetyt kysymykset

Tai tutustu usein esitettyihin kysymyksiin

Miten voin luoda NY Materiaalipankkiin tilin?

 1. Rekisteröidy NY Materiaalipankin käyttäjäksi osoitteessa » nuoriyrittajyys.fi/login.
 2. Täytä sivulla oleva rekisteröintilomake.
 3. Lähetämme sähköpostiisi vahvistusviestin, jonka avulla vahvistamme henkilöllisyytesi. Käy vahvistamassa rekisteröitymisesi sähköpostista klikkaamalla saamaasi linkkiä. Mikäli viestiä ei näy 10 minuutin kuluessa rekisteröitymisestä, niin tarkista roskapostikansiosi.

Muistathan kirjautua sisään työsähköpostillasi, jos mahdollista.

Miten kirjaudun sisään NY Materiaalipankkiin?

Kirjautuminen NY Materiaalipankkin käy nuoriyrittajyys.fi-sivuston vasemmasta ylälaidasta. Klikkaamalla ikonia   (ks. kuva alla). Tai osoitteesta » nuoriyrittajyys.fi/login.

Miksi minun pitää rekisteröityä NY Materiaalipankin käyttäjäksi?

Rekisteröidyttyäsi NY Materiaalipankin käyttäjäksi pystyt tilaamaan ohjelmien materiaaleja ja lataamaan verkkomateriaaleja. Pääset myös tutustumaan opettajien oppaisiin, luomaan lopputestejä sekä hallinnoimaan oppilaiden/ryhmän lopputestin tuloksia.

Mitkä ovat digitaalisen oppimateriaalin käyttöehdot?

Nuori Yrittäjyys ry tuottaa ja ylläpitää tekijänoikeuden alaista verkkopalvelua ja siihen liittyvää oppimateriaalia koulujen käyttöön. Opettaja sitoutuu käyttämään niitä käyttöehtojen mukaisesti ja Nuori Yrittäjyys ry:n tekijänoikeudet huomioiden.

Verkkopalvelun ja siihen liittyvän oppimateriaalin käyttö on sallittua ainoastaan opetus- ja yksityiskäytössä. Materiaalin muuntelu ja/tai kaupallinen käyttö, edelleenmyynti, vuokraus, lainaus tai muu vastaava käyttö on kielletty.

Nuori Yrittäjyys ry:n digitaalisen oppimateriaalin käyttöehdot (pdf)

Kuinka ilmoitan sähköpostin muutoksesta?

Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, niin ilmoitathan siitä info(at)nuoriyrittajyys.fi.

Kuinka vaihdan salasanan?

Salasanan voi muuttaa Oma salkku -sivulta. Valitse salasanan muokkaaminen. 

Miten poistan käyttäjätilini?

Jos haluat poistaa käyttäjätilisi, ilmoita siitä sähköpostitse info(at)nuoriyrittajyys.fi.

Mihin Nuori Yrittäjyys ry käyttää kerättyjä tietoja?

Saamiamme tietoja käytetään asiakassuhteiden hoitamiseen, yhteydenpitoon, NY-ohjelmien käytön tilastointiin ja tutkimukseen sekä markkinointiin.

»Tutustu tietosuojaselosteeseen

Mitkä tiedoistani ovat julkisia?

Nuori Yrittäjyys ry ei lähtökohtaisesti luovuta tietoja täysin ulkopuolisille kolmansille osapuolille, jotka eivät liity Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaan.

 • Nuori Yrittäjyys ry voi luovuttaa tietoja aluetoimijaverkostolleen, jotta aluetoimijat voivat mm. markkinoida ja järjestää koulutuksia, tapahtumia ja kilpailuja.
 • Nuori Yrittäjyys ry voi luovuttaa yhteystietoja uusille asiakkaille, jotka haluavat vaihtaa kokemuksia NY-ohjelmien käyttöön liittyen. Esimerkiksi NY-ohjelmassa toimivien opettajien yhteystiedot voidaan jakaa toisille opettajille, jotka ovat aloittamassa tai harkitsevat ohjelman käytön aloittamista.
 • Nuori Yrittäjyys ry voi julkaista verkkosivuillaan julkisesti koulutasolla tiedon, missä ja mitä NY-ohjelmia on käytössä.

Tietoja ei luovuteta ilman erillistä lupaa Euroopan unionin tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

Mitä tietoja NY-tilini tallentaa?

 • Asiakkaan etu- ja sukunimi
 • Asiakkaan työsähköpostiosoite
 • Asiakkaan puhelinnumero
 • Oppilaitos/Oppilaitokset, joissa asiakas työskentelee, ja niiden yhteys- ja sijaintitiedot
 • Asiakkaan asiointitiedot (esim. osallistuminen koulutuksiin, tilaushistoria ja siihen liittyvä yhteydenpito)

Miksei NY-kirjastossa näy NY-ohjelmia?

Olethan täyttänyt aktivointilomakkeen? Löydät sen Opettajan etusivulta. Täyttämisen jälkeen ohjelmat aktivoituvat. Voit täyttää lomakkeen kerran lukuvuodessa.

Miten tilaan materiaalia?

Materiaalin tilaaminen onnistuu helpoiten Opettajan etusivulta – 2. Materiaalin tilaaminen. 

 • Muista, että voit tilata tilauslomakkeella yhden ohjelman kerralla.
 • Jos tilaat useimpia ohjelmia saman aikaisesti, postitamme ne sinulle kaikki kerralla.
 • Tilauslomakkeen täyttämisen jälkeen postitamme materiaalit viikon sisällä tilauksesta.
 • Tilauksen tehtyäsi saat sähköpostiisi tästä vahvistusviestin.

Voinko tilata materiaalia useammalle opettajalle samalla kerralla?

Ota yhteyttä suurissa tilauksissa suoraan NY-toimistoon puhelimitse 044 7287 837 tai sähköpostitse info(at)nuoriyrittajyys.fi. Räätälöidään yhdessä toimiva toteutus!

Maksaako NY-ohjelmien materiaalien tilaaminen?

Ei maksa. Kaikki NY:n peruskouluohjelmat ja niiden materiaalit ovat maksuttomia kouluille (poikkeuksena Vuosi yrittäjänä ja Start Up -ohjelmat). Nuori Yrittäjyys ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka rahoitus muodostuu pääosin säätiöiden ja yritysten tuesta. » Lue lisää

Kuinka voin tulostaa sisältöjä?

Voit tulostaa sivun sisällön kätevästi klikkaamalla tulostin-ikonia, jolloin avautuu tulostusnäkymä. Tulostin-ikoni on käytössä ohjelmasivuilla.

Mistä löydän verkkoharjoitukset?

Kaikkien NY-ohjelmien verkkoharjoitukset löydät suoraan osoitteesta » nuoriyrittajyys.fi/nuorelle. Lisäksi verkkoharjoitukset löytyvät ohjelmasivujen teemoista.

Vaatiiko verkkoharjoitusten tekeminen kirjautumista?

Ei vaadi. Verkkoharjoitukset ovat koulujen, opettajien ja oppilaiden vapaassa käytössä. Sen sijaan lopputestin toteuttaminen vaatii opettajalta kirjautumisen ja testikoodin luomisen.

Onko NY Materiaalipankki ja verkkoharjoitukset myös ruotsiksi?

Kyllä ovat. Kaikki ohjelmamateriaalit sekä teemakuvaukset löytyvät ruotsiksi. Lisäksi verkkoharjoitukset löytyvät osoitteesta: nuoriyrittajyys.fi/sv/ungdomar. Voit hyödyntää niitä muun muassa kielten opiskelussa.

Kuinka luon testikoodin ja toteutan lopputestin?

 1. Valitse lopputesti, jonka haluat ryhmäsi kanssa toteuttaa. Luo testille koodi Oma salkku – Lopputesti -osiossa (koodin voit valita vapaasti, mutta kahta samaa koodia ei voi olla olemassa).

 1. Jaa testikoodi oppilaille.
 2. Oppilaat antavat koodin kun he aloittavat testin (ks. kuvaesimerkki Minä + sinä = me -ohjelmasta).

 1. Järjestelmä tarkistaa koodin ja näyttää testin tiedot oppilaalle (varmistetaan, että käytössä on oikea koodi). Oppilaat kirjaavat omat tietonsa ja aloittavat testin toteuttamisen ohjeistuksen mukaisesti.

Huomio! Lopputestin suorittamista ja tallentamista varten oppilaita pyydetään kirjoittamaan etu- ja sukunimi, jotta voit opettajana tunnistaa testin tehneet oppilaan omasta hallintanäkymästäsi. Voit vaihtoehtoisesti antaa oppilaille sovitut nimimerkit, joiden avulla tunnistat vastaajat. 

 1. Oma salkku – Lopputesti – Lopputestin hallinta ja vastaukset – Opettajana näet kaikki luomallasi koodilla suoritetut lopputestit ja niiden pisteet ja luokan keskiarvon. Klikkaamalla oppilaan nimeä, pääset katsomaan oppilaan vastaukset. Näet myös testin oikeat vastaukset. (Ks. kuvaesimerkki Minä + sinä = me ohjelmasta).

En halua, että oppilaat kirjoittavat lopputestiin etu- ja sukunimeä. Miten toimin?

Lopputestin suorittamista ja tallentamista varten oppilaita pyydetään kirjoittamaan etu- ja sukunimi, jotta voit opettajana tunnistaa testin tehneet oppilaan omasta hallintanäkymästäsi. Voit vaihtoehtoisesti antaa oppilaille sovitut nimimerkit, joiden avulla tunnistat vastaajat.

Miten aktivoin ohjelman suoritetuksi ja annan palautetta?

Klikkaa Opettajan etusivu – Anna suoritusmerkintä. Täytä lomake ja lähetä se meille, jolloin NY-ohjelma rekisteröityy suoritetuksi.

Etkö löytänyt vastausta tai onko sinulla palautetta annettavana?

Voit täyttää meidän palaute- ja kysymyslomakkeemme » täältä, jos olet kirjautuneena NY Materiaalipankkiin. Vastaamme kysymyksiinne mahdollisimman nopeasti.

Voit otta yhteyttä NY-toimistoon myös puhelimitse 044 7287 837 tai sähköpostitse info(at)nuoriyrittajyys.fi.

Back To Top