Startup-leiriltä vauhtia kesälomaan ja bisnesideoiden kehittämiseen

23.6.2020 2020Leirit

Ihan mielettömän hieno kurssi, opin paljon, saatiin upea juttu aikaan, oon ihan fiiliksissä!

Nuori Yrittäjyys ry ja Aalto Junior järjestivät kesäkuun alussa valtakunnallisen, maksuttoman  startup-leirin lukiolaisille. Verkossa järjestetyllä neljän päivän leirillä oli parikymmentä osallistujaa 13 eri lukiosta Oulusta Helsinkiin.  

Lukiolaiset jaettiin viikon alussa neljään tiimiin. Tiimien tavoitteena oli rakentaa oma, kestävään kehitykseen perustuva yritysidea ja kehittää sille liiketoiminta- ja markkinointisuunnitelma, yritysesittely sekä verkkosivut tai mainosvideo. Yhteisessä ohjelmassa oli inspiroivia puheenvuoroja mm. bisnesideoiden kehittämisestä ja yrittäjyydestä haastavissa toimintaympäristöissä. Pääsivätpä nuoret pitchaamaan englanniksi ammattisijoittajillekin 

Parasta oli leirin valtakunnallisuus, minkä leirin toteuttaminen verkossa mahdollisti”, Aalto Juniorin Biz-koordinaattori Semih Ersöz iloitsee. ”Yhteistyö Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa toimi hyvin, ja jatkamme mieluusti yhteistyötä myös tulevaisuudessa”.

Lukiolaiset kertoivat oppineensa ryhmätyötaitoja ja oivaltaneensa hyviä tapoja keksiä uusia ideoita. Uusien ihmisten tapaaminen ja yrittäjyydestä oppiminen nousivat esille positiivisina kokemuksina. Innostus huokui opiskelijoiden palautteista:  

”Isoimmat positiiviset asiat liittyvät tiimityön kehittymiseen ja itsensä ylittämiseen. Pystyin kokeilemaan uutta, koska leiri oli etänä. Leirillä tuli opittua lisää tiimityötaitoja erityisesti kovan paineen ja kiireen alla. Ohjaajat olivat myös mukavia ja kannustavia. Leiri ylitti täysin odotukseni positiivisella tavalla.”

Nuori Yrittäjyys ry:n pedagoginen asiantuntija Eeva Korhonen oli mukana vetämässä leiriviikkoa. ”Ihailen nuorten rohkeutta ja ennakkoluulottomuutta lähteä mukaan rakentamaan bisnesideoita toisten kanssa tietokoneruudun äärellä, vieläpä kesäloman juuri alettua! Viikon aikana syntyi huikea innostus ja tosissaan tekemisen meininki eri puolilta Suomea olevien lukiolaisten kanssa näen tässä monipuolisia mahdollisuuksia lukioiden ja eri vuosikurssien väliselle yhteistyölle.

 

Aalto-yliopisto Juniorin tavoitteena on tukea ja edistää luonnontieteiden, matematiikan, teknologian ja taiteiden opetusta sekä oppimista. Lue lisää: www. junior.aalto.fi.

Nuori Yrittäjyys ry (NY) tarjoaa 7–29-vuotiaiden nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia alaluokilta korkea-asteelle. Tutustu maksuttomiin ohjelmiin. 

Seuraavaksi
Kyproslainen kuurojen urheilusovellus korkea-asteen NY-yritysten EM-voittajaksi.