Job Shadow -tapahtuma avasi nuorille ovet huippujohtajien työpäivään – katso kuvat ja tunnelmat

19.10.2022 2022Job ShadowUutiset

Job Shadow 2022 Milla Kippola ja elinkeinoministeri Mika Lintilä

Oululainen Milla Kippola, 18, oli yksi tämänvuotiseen Job Shadow -tapahtumaan osallistuneista nuorista. Torstaina 13. lokakuuta Milla seurasi elinkeinoministeri Mika Lintilän kiireistä päivää Työ- ja elinkeinoministeriössä, Valtioneuvoston linnassa ja Eduskuntatalolla.

Vauhdikas päivä tuntui olleen myös muilla kolmellakymmenellä nuorella, jotka hyppäsivät rohkeasti tutustumaan eri alojen johtajien päivään heidän työpaikoilleen. Tänä vuonna yrityksistä mukana olivat muun muassa Supercell, Slush, Amos Rex -museo, Fennia, Elo sekä ManpowerGroup.

Katso koko lista ja parit täältä.

Tsekkaa tästä virallinen aftermovie!

NY-yrityksestä liikkeelle lähtenyt media-alan yritys Eficic kiersi työpaikoilla taltioimassa tunnelmia videolle ja valokuviin. Tapahtumien seuraaminen somen kautta oli antoisaa, sillä mukana olleet yritykset innostuivat aktiivisesti jakamaan kokemuksiaan hauskasta päivästä. Kurkistetaanpa Job Shadow 2022 -päivän tunnelmiin!

Finanssiala ry Job Shadow 2022 Nuori Yrittäjyys ry
Finanssiala ry:n lobbaustyöhön pääsivät tutustumaan NY-alumnit Axel Tuormaa ja Pyry Juutilainen.
Axel Tuormaa ja Piia-Noora Kauppi Job Shadow 2022 Nuori Yrittäjyys ry & Finanssiala ry
Axel Tuormaa vietti päivän toimitusjohtaja Piia-Noora Kaupin aisaparina.
Lue Finanssiala ry:n sivuilta Axelin blogipostaus päivän tunnelmista.
Job Shadow 2022 Finanssiala ry:ssä, kuvassa kehityspäällikkö Jussi Karhunen yhdessä NY-alumnien, Pyry Juutilaisen ja Axel Tuormaan kanssa.
Job Shadow -tapahtuman idea on, että nuoret pääsevät näkemään työpaikkojen tavallista arkea ja oppivat samalla uutta. Kuvassa kehityspäällikkö Jussi Karhunen perehdyttää Pyryä ja Axelia Finanssiala ry:n lukuihin.

Job Shadow -tapahtumaan osallistuvat nuoret tulevat eri puolilta Suomea ja ovat suorittaneet Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä -kurssin osana opintojaan. Kurssin aikana nuoret pääsevät kokeilemaan yrityksen pyörittämistä käytännössä.

Nämä kouluaikana hankitut kokemukset toimivat hyvänä pohjana tuleville menestystarinoille ja ehkäisevät myös syrjäytymistä, sanoi Job Shadow -päivään osallistunut, Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen, joka sai varjokseen espoolaisen Jenna Hallikaisen.

Job Shadow 2022 -päivässä ManpowerGroupilla NY-alumni Aatu Tahkola ja liiketoimintajohtaja Daniel Hietala.
ManpowerGroupilla käytiin syvällisiä keskusteluja tulevaisuuden työelämästä. Kuvassa NY-alumni Aatu Tahkola ja liiketoimintajohtaja Daniel Hietala.
Myös vakuutusyhtiö Fennialla jaettiin ajatuksia työelämästä eri vaiheessa urapolkua olevien kesken. Fennian johtajat Sanna Elg ja Tomi Yli-Kyyny saivat seurakseen Anna Niemisen ja Iiris Mantereen.

Toivon, että voin antaa nuorelle yleiskuvan, millainen yhtiö Fennia on ja pienen esimerkin siitä, minkälainen on toimitusjohtajan työpäivä. Ehkä päivä antaa varjolleni uutta ajateltavaa myös tulevaisuuden opiskelujen suunnasta. Itse toivon saavani häneltä palautetta ja kysymyksiä, jotka antavat minulle näkökulmia ja oppia nuoremman sukupolven pohdinnoista.

 
–Tomi Yli-Kyyny, Fennian toimitusjohtaja
Työeläkeyhtiö Elossa Job Shadow -päivää viettivät johtajat Elina Heliö, Mika Aho ja Harri Kangaskoski varjoinaan Evert Pelkonen ja Aaro Mielonen.
Job Shadow 2022 Amos Rex Kai Kartio & Santeri Lintula Nuori Yrittäjyys ry
Hiljattain NY-yrittäjästä viralliseksi yrittäjäksi siirtynyt Santeri Lintula (Salstreet NY) vietti päivän Amos Rexin museonjohtaja Kai Kartion kanssa.
NY-alumni Aatu Pulkkinen ja johtaja Jukka Leppänen jakoivat tunnelmiaan Twitterissä ja Kuntarahoituksen sivuilla.
Seuraavaksi
Suoraa puhetta tulevaisuuden yrittämisestä ja vauhdikasta muistojen luomista – Tätä kaikkea olivat Nuori Yrittäjyys ry:n 20-vuotisjuhlatapahtumat