Yrittäjyystaitojen opiskelua kotisohvalta — vinkit toiminnallisten ohjelmien itsenäisesti suoritettaviin tehtäviin

25.1.2022 2022BlogiOpetussuunnitelmaYrittäjyyskasvatus

Etäopetus

Ope, tiesitkö että Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnallisiin ohjelmiin sisältyy myös runsaasti tehtäviä ja tehtäväkokonaisuuksia, joita oppilas voi suorittaa itsenäisesti vaikka omalta kotisohvalta – ajasta ja paikasta riippumatta. Kurkkaa myös etäopetukseen taipuvat tehtävävinkkimme ohjelmakohtaisesti alta!

ALAKOULU  

Minä+sinä=me

Minä+sinä=me -ohjelmassa tutustutaan omiin ja kaverin vahvuuksiin sekä harjoitellaan yhteistyötä. Ohjelman verkkotehtävät kertaavat ja syventävät oppitunneilla käsiteltyjä teemoja. Opettaja voi jakaa ohjelman verkkotehtävät koulun omassa sähköisessä ympäristössä oppilaille kätevästi linkkejä jakamalla.

Meidän yhteiskuntamme

Lähiyhteiskuntaan, demokratian periaatteisiin sekä rahan kiertokulkuun johdatteleva Meidän yhteiskuntamme -ohjelma 4.–6. luokille sisältää myös verkkotehtäviä, joita voi näpytellä menemään vaikka omalta kotisohvalta.

Pikkuyrittäjät

Pikkuyrittäjissä oppilaat perustavat omia pikkuyrityksiä ja valmistavat ja myyvät ihan oikeita tuotteita tai palveluita oikeille asiakkaille – ihan oikealla rahalla. Ohjelmaan sisältyy Pikkuyrittäjät-mobiilipeli, jonka avulla oppilas harjoittelee itsenäisesti teemojen sisältöjä innostavassa pelillisessä ympäristössä. Opettaja voi seurata oppilaan työskentelyn etenemistä Pikkuyrittäjät-verkkoympäristössä.

Mini-Zaldo

Mini-Zaldo -verkkoympäristössä harjoitellaan taloustaitoja ja rahankäyttöä innostavalla ja konkreettisella tavalla. Oppilaan verkkoympäristö sisältää sekä opetustekstejä että verkkotehtäviä.

  

YLÄKOULU

Uskalla Yrittää -podcast oppimateriaalina

Viikoittain ilmestyvässä Uskalla Yrittää -podcastissa kaksi lukioikäistä nuorta keskustelee ajankohtaisten ja kiinnostavien asiantuntijoiden kanssa talouteen, yrittäjyyteen ja työelämään liittyvistä aiheista. Reilun puolen tunnin jaksoihin kuuluu valmiit PodTask -tehtävät, jotka koostuvat valmiista kysymystiedostoista oppijoille sekä valmiista vastausehdotuksista opettajille.

Kaikki podcastin jaksot ja PodTask -tehtävät löydät täältä!

Zaldo

Verkkoympäristö Zaldossa harjoitellaan taloustaitoja ja rahankäyttöä oppilaalle innostavalla ja konkreettisella tavalla. Oppilaan verkkoympäristö sisältää sekä opetustekstejä että verkkotehtäviä.

Oma työ -ohjelman digityövihko

Oma työ -ohjelmassa harjoitellaan työnhakuun liittyviä taitoja omien vahvuuksien tunnistamisen kautta ja pohditaan tulevaisuuden työelämän mahdollisuuksia ja siellä tarvittavia taitoja. Oppilaan tehtäviä sisältävästä työvihosta on tehty digityövihko, jonka opettaja voi jakaa oppilailleen sähköisesti haluamallaan tavalla. Täsmätärppi esimerkiksi opon tai yhteiskuntaopin tunneille!

Oma talous -ohjelman digityövihko

Oma talous -ohjelmassa harjoitellaan oman rahankäytön suunnittelua ja omien taloudellisten valintojen merkitystä oman elämän ja kestävän kehityksen näkökulmasta. Oppilaan tehtäviä sisältävästä työvihosta on tehty digityövihko, jonka oppilas voi täyttää verkossa. Vinkkivitonen esimerkiksi kotitalouden tai yhteiskuntaopin tunnille!

 

TOINEN ASTE

Uskalla Yrittää -podcast ja PodTask -oppimateriaali

Viikoittain ilmestyvässä Uskalla Yrittää -podcastissa kaksi lukioikäistä NY-alumnia keskustelee nuoria kiinnostavien asiantuntijoiden kanssa talouteen, yrittäjyyteen ja työelämään liittyvistä aiheista. Reilun puolen tunnin jaksoista löytyy valmiit PodTask- tehtävät, jotka koostuvat valmiista kysymystehtävästä oppijoille ja vastauksista opettajille.

Kaikki podcastin jaksot ja PodTask- tehtävät löydät täältä!

Oma talous haltuun -ohjelman digialusta

Oma talous haltuun -ohjelma on nimensä mukaisesti taloustaitoihin keskittyvä ohjelma, jossa oppija voi konkreettisesti ja monipuolisesti harjoitella oman taloutensa hallintaa. Digitaalinen oppimisalusta mahdollistaa ohjelman suorittamisen verkossa ja oppimistehtävät voidaan palauttaa opettajalle koulun omaan oppimisympäristöön.

 

VIRTUAALIFESTAREISTA OHJELMAA KAIKILLE ASTEILLE

 Uskalla Yrittää -virtuaalitapahtuma ohjelmaksi oppitunnille!

Järjestämme helmi-maaliskuussa nuorten merkittävimmän yrittäjyystapahtumakiertueen, johon pääsee luokan kanssa osallistumaan helposti verkossa. Virtuaalisilla festivaaleilla on luvassa inspiroivia vieraspuheenvuoroja, nuorten NY-yritysten esittelyjä sekä virtuaaliset messut, joissa oppijat pääsevät kiertämään nuorten yrittäjien virtuaaliständeillä ja tekemään messuihin liittyvää oppimistehtävää.

Tule mukaan viettämään innostava ja kouluarjesta poikkeava iltapäivä yrittäjyysfestareille! 

Lisätietoa ja tapahtumien tarkat aikataulut löydät täältä!

Seuraavaksi
Uskalla Yrittää -podcast: Kansainvälisessä politiikassa nuorena | Alviina Alametsä (Kausi 2, jakso 3)