Vaatteiden treffipalvelu syntyi yrittäjyyskurssilla

17.3.2015 2015Blogi

Innovaatiot syntyvät eri alojen kohdatessa. Näin kävi joukolle kestävän kehityksen, kauppatieteiden, kulttuurituotannon ja IT-alan opiskelijoita, jotka kehittivät idean vaatteiden treffipalvelusta. Palvelussa yhdistyvät hauskalla tavalla virtuaalinen kirpputori, ekologisuus ja yhteisöllisyys.

Thinger Sara Malve

Kuva: Sara Malve

Pursuaako vaatekaappisi käyttämättömistä vaatteista? Tähän ongelmaan lähtivät nuoret korkeakouluopiskelijat ja yrittäjänalut hakemaan ratkaisua Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämällä kurssilla ja kehittivät idean mobiliisovelluksesta, jolla käytettyjen vaatteiden osto ja myynti on helppoa, hauskaa ja yhteisöllistä.

Thingeriksi ristitty sovellus on eräänlainen kollektiivinen vaatekaappi, jonka sisältöä voi selata, valita mieleisensä ja tehdä kaupat. Thinger ei ole vain kauppasovellus, vaan se on myös sosiaalinen foorumi, jossa vaatteista voi tykätä ja keskustella.

[su_quote]Suomessa tällaisia palveluja ei ole saatavilla, ulkomailla joitakin, arvioi Sara Malve, kestävän kehityksen opiskelija Turun AMK:sta.[/su_quote]

Thinger-tiimiin kuuluvat Malveen lisäksi niin ikään kestävän kehityksen opiskelija Juuli Vänni sekä Katja Gromov ja Matti Muurinen Turun yliopistosta ja Miia Heikkilä HuMAKista.

Thinger-tiimi on ideansa kanssa vakavissaan ja julkistaa sovelluksen demoversion myöhemmin keväällä. Luvassa on myös vaatteidenvaihtoilta.

Thinger Roosa Karhu

Kuva: Roosa Karhu

Työelämätaitojen opiskelua yrityksen kautta

Idea sovelluksesta syntyi Nuori Yrittäjyys ry:n korkea-asteen opiskelijoille tarkoitetulla NY Start Up -kurssilla. NY Start Up on koulutus- ja sparrausohjelma, jossa opiskelijat perustavat toimivan NY-yrityksen. NY-yrityksessään nuoret yrittäjänalut voivat testata ideoitaan ja soveltaa työelämätaitoja käytäntöön oman yrityksen kautta.

Thingerille menestystä pitchaus-kilpailussa

Maaliskuun alussa pidetty Nuori Yrittäjyys ry:n Turun pitchauskilpailu toi Thinger-tiimille finaalipaikan kahden muun tiimin ohella Helsingissä 6.5. pidettävään NY Start Up -finaaliin. Turun osakilpailussa opiskelijat esittelivät yritysideoitaan tuomaristolle, joka koostui viidestä  arvovaltaisesta liike-elämän edustajasta. Jokainen osallistuja sai palautteen sekä ideoistaan että esiintymisestään.

Suomen paras NY-yritys pääsee edustamaan maata NY Start Up -ohjelman Euroopan mestaruuskilpailuihin Lissaboniin.

Tutustu Thingeriin.
Tutustu NY Start Up -ohjelmaan.

Teksti: Martti Komulainen, projektipäällikkö, Turun ammattikorkeakoulu

Seuraavaksi
Suomen nuorimmat yrittäjät estradilla SM-finaalissa Helsingissä