”Talousjohtaja johtaa ihmisiä”

15.3.2016 2016Blogi

 

Olen 17-vuotias Veera Niemi Salosta. Käyn toista vuotta Halikon lukiota. Elämääni kuuluu opiskelun lisäksi vahvasti koirat ja niiden kanssa touhuaminen. Niiden innoituksen vallassa löysin harrastuksekseni agilityn, joka vuosi vuodelta on tullut tärkeämmäksi ja nykyään on suuri osa miltei jokaista päivääni.

Ollessani lukion ensimmäisellä vuodella, lukuvuonna 2014 – 2015, osallistuin Nuori Yrittäjyys ry:n Vuosi yrittäjänä –ohjelmaan ja perustin agilitykoulutuksia järjestävän yrityksen. Varsinais-Suomen aluemessuilla Agipoint NY valittiin alueen parhaaksi ja pääsin mukaan Uskalla Yrittää –finaaliin. Kurssivuoden jälkeen perustin toiminimen, jonka alla edelleen jatkan kouluttamista.

NY-vuosi oli todella antoisa enkä ilman sitä olisi varmastikaan perustanut yritystä. Vuosi opetti yrittäjyyshenkisyyttä, johdonmukaisuutta sekä avoimuutta uusissa tilanteissa. Vuodesta jäi käteen myös monia uusia kaverisuhteita sekä kirsikkana kakun päällä kokemus suorasta TV-lähetyksestä sekä tarinatuokioita muun muassa Alexander Stubbin sekä Hjallis Harkimon kanssa.

NY Job Shadow – päivä

Sain kutsun kyseiseen päivään muutamaa kuukautta aiemmin ja aloin heti odottaa päivää. Pääsin viettämään työpäiväni Miltton Oy:n talousjohtaja Laura Nymanin kanssa. Ensi tapaamisestamme asti päivä oli aivan mahtava. Heti aamusta pelasimme yrityksen lukujen kanssa ja tarkastimme kirjauksia. Päivän mittaan pääsin mukaan myös moniin palavereihin, niin yrityksen sisäisiin kuin muiden toimijoiden kanssa käytäviin.

Päivä oli kokonaisuudessaan todella opettavainen ja silmiä avaava kokemus. Ennen ajattelin, että toimistotyö olisi aina kovin tylsää: istutaan pienessä toimistossa yksin, vain tietokone seurana, selaten suuria määriä papereita ja kirjaten tietoja koneelle. Todellisuudessa nykyaikaisessa ja modernissa toimistossa suurin osa työpisteistä on avokonttoreita ja työn ohessa on mukava jutella työkavereiden kanssa. Ilmapiiri oli hyvin rento ja työn tekeminen tuntui vaivattomalta.

Yhteinen iltatapahtuma Fennialla oli hyvä koonti päivälle, jolloin päästiin jakamaan kokemuksia päivästä muiden nuorien ja johtajien kanssa. Samalla oli myös mahdollisuus nähdä NY:n kautta saatuja kavereita pitkästä aikaa. Suosittelenkin siis Nuori Yrittäjyys ry:n tapahtumia ja eri ohjelmia jokaiselle, joka vähänkään on kiinnostunut yrittämisestä!

Ja muistakaahan, talousjohtaja johtaa ihmisiä, ei lukuja!

-Veera Niemi

 

Veera

Seuraavaksi
Karakallion koululle menestystä Zaldo -kilpailussa