Päiväni SEB-johtajan seurassa

7.4.2016 2016Blogi

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman loppuhuipennuksen NY Uskalla Yrittää –finaalin aika on ensi viikolla. Siihen saakka annamme Vieraskynä -blogissa puheenvuoron nuorille tähdille. Opiskelijoille, jotka ovat osallistuneet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, avautuu monia ovia mitä mielenkiintoisimpiin tilaisuuksiin…

Olen Mikael Collin Vihdistä ja käyn Vihdin lukiota viimeistä vuotta. Osallistuin NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan viime lukuvuonna eli 2014-2015. Yritykseni oli Aromic NY, jonka liiketoimintaidea oli kahviautomaatti-ketju. Yrittäjyysohjelman avulla pääsi kokemaan, millaista yrittäjyys on käytännössä ja mitä siihen vaaditaan. Vuosi toi paljon yllättäviä haasteita, jota ei ollut aiemmin tullut ajatelleeksi. Niistä selvittiin ja opittiin tärkeitä huomioon otettavia asioita, mitä hyödynnetään tulevaisuudessa oikean yrityksen perustamisessa.

Pääsin osallistumaan 23 muun yrittäjähenkisen nuoren tavoin Nuori Yrittäjyys ry:n järjestämään NY Job Shadow –tapahtumaan. Siellä meillä kullakin oli oma vaikuttava toimitusjohtaja tai johtoryhmän jäsen, jota seurasimme päivän ajan. Itse pääsin ”varjostamaan” Jukka Honkaniemeä SEB Oy:stä. Päivän aikana seurasin Honkaniemen erilaisia työtehtäviä sekä pääsin jopa osallistumaan muutamaan palaveriin. Kiireettöminä hetkinä keskustelimme minun omista liikeideoistani sekä NY-vuodesta. Kello 16 kokoonnuimme kaikki nuoret ja johtajat yhteen Fennialle, missä saimme osallistumistodistukset.

Parasta päivässä oli nähdä millaista työtä suuryrityksen johtaja tekee, sillä se ei ollut täysin sitä mitä odotin. Työ oli enemmänkin ihmisten johtamista ja neuvottelua kuin suoranaista bisneksen tekoa, kuten kauppasovitteluja, mainostamista tai yrityssuunitelman laatimista. Nämä hommat hoitaa aina sille valittu tietty osasto, mitä johtaja ohjaa. Päivän kohokohta oli kuitenkin kokoontuminen Fennialle, koska siellä pääsi tutustumaan muihin ja verkostoitumaan.

Johtajani oli erittäin ystävällinen ja otti minut vastaan yhtä innolla kuin minäkin odotin päivää. Hän esitteli minut kaikille työntekijöille, jotka tulivat meitä vastaan. Tämä sai minut tuntemaan oloni tervetulleeksi. Vaikka päivä johtajan kanssa jännitti, työpaikan todella rento työyhteisö poisti kaiken jännityksen sisälle astuessani. Jukka Honkaniemi hallitsi johtamisen taidon. Vaikka hän antoi kriittistä palautetta, osasi hän sanoa sen asiallisesti kehuen hyviä puolia. Muiden työntekijöiden näkökulmasta johtajaa oli helppo lähestyä asiassa kuin asiassa, mikä olisi tavoiteltavaa jokaisessa yrityksessä.s

-Mikael

2f299a43092f5e5f04611fd9e616d747

Seuraavaksi
”Mitä tekisit, jos et pelkäisi”