Päiväni johtajana

24.3.2016 2016Blogi

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman loppuhuipennukseen NY Uskalla Yrittää –finaaliin saakka annamme Vieraskynä -blogissa puheenvuoron nuorille tähdille. Opiskelijoille, jotka ovat osallistuneet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan aiempina vuosina avautuu monia ovia mitä mielenkiintoisimpiin tilaisuuksiin…

Heipä hei sinä tätä tekstiä lukeva henkilö. Olen Santeri Simonen Etelä-Kymenlaaksossa Haminassa asusteleva lukion 1. vuosikurssia opiskeleva, ainakin omasta mielestäni monessa mukana oleva nuori. Osallistuin NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan ollessani 9. luokalla Vehkalahden koulussa. Perustimme kavereideni kanssa MediaWorks NY media- ja tapahtumatuotantoa kaikissa muodossaan tarjoavan yrityksen. Yrittäjyysohjelma vaikutti minuun varsin voimakkaasti avaten minulle tulevaisuuteen yhden oven lisää – yrittäjyyden oven. Opin todella paljon itsestäni, mutta myös huikean paljon yhdessä toimimisesta, onhan yrittäminen tiimityötä. Kolme asiaa, jotka jääneet ohjelman jälkeen parhaiten mieleen ne ovat lähde aina rohkeasti uusiin juttuihin, aina pitää ja kannattaa kysyä ja luo niin suuret kontaktiverkostot kuin pystyt.

Vietin NY Job Shadow -päiväni johtaja yhdessä Suomen suurimmassa eläkevakuutusyhtiössä Elossa Satu Huberin Elon toimitusjohtajan varjona. Päiväni kulki niin Satun kuin muidenkin Elon johtajien parissa. Pääsin päivän aikana kokemaan laajalta skaalalta suuren yrityksen johdon toimintaa niin toimitusjohtajan, viestinnän ja HR-puolen kantilta. Pääsin mukaan asiakastapaamiseen, BR-barometriin, esimiesten koulutukseen useisiin talon sisäisiin palavereihin, mikä parasta tutustumaan Elon johdossa toimiviin huipputyyppeihin. Ilokseni sain myös jakaa omaa osaamistani Elon porukalle pienen esitysgrafiikka-ohjelmistoesittelyn muodossa. Päivän kohokohta oli ehdottomasti iltapäivän yhteinen päätöstilaisuus, jossa pääsi kohtaamaan niin muita johtajia kuin NY-nuoriakin ja vaihtamaan kokemuksia.

Päivän aikana opin nykypäivän johtamisesta paljon. Se ei todellakaan ole nuoralla tanssimista. Johtaminen vaatii rautaista ammattitaitoa. Johtajalla pitää olla palikat käsissään ja hänen täytyy olla sinut itsensä kanssa muuten homma ei toimi. Johtajan työ voi olla myös ajoittain hyvin stressaavaa tiukan aikataulun takia. Mutta loppujen lopuksi tajusin myös sen, että johtaja on yhtä lailla yksi työntekijä muiden joukossa.

Kuvaisin omaa johtajaani Satua hyvin henkilöstöläheiseksi. Hän ei halua sulkeutua omaan toimistoonsa suuren konttorin ylimpään kerrokseen vaan haluaa olla avokonttorissa muun johtoportaan kanssa. Satu on laittanut keväällä 2015 tullessaan taloon toimintatapoja uusiksi ja tuonut Eloa 2010-luvulle. Hänellä on kokemusta niin julkiselta kuin yksityiseltä sektorilta, joten hänellä on uskomattoman laaja-näkemys oman alansa asioihin.

-Santeri Simonen, Hamina

IMG_4028

Seuraavaksi
Kluuvin nuorten messuilla kansainvälistä kuhinaa