Päivä tulevaisuudessa

29.3.2016 2016Blogi

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman loppuhuipennukseen NY Uskalla Yrittää –finaaliin (12.-13.4.) saakka annamme Vieraskynä -blogissa puheenvuoron nuorille tähdille. Opiskelijoille, jotka ovat osallistuneet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan aiempina vuosina, avautuu monia ovia mitä mielenkiintoisimpiin tilaisuuksiin…

Osallistuin NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan vuonna 2015 koulutuskeskus Sedu Kurikassa. Yritysideani on tuottaa turvallisuusalan palveluita pelastustoimintaan painottuen, pääosin yrityksille. Yrittäjyysohjelma sai minut perustamaan osakeyhtiön ja ymmärtämään, kuinka hienoa on saada toteuttaa itseään ja miten paljon omalla motivoituneisuudella ja innokkuudella voi vaikuttaa muuhun ympäristöön.

”Sinua me ollaankin odotettu” oli ensimmäinen lause, jonka kuulin Seppo Rinnan, Henki-Fennian toimitusjohtajan suusta astuessani sisään hänen toimistoonsa. Sain osallistua NY Job Shadow –päivään, jossa parikymmentä nuorta seurasi jonkun johtajan työpäivää. Kaikki jännitys, mitä minulla oli katosi heti, kun huomasin kuinka innoissaan ja jännittyneenä meidän tapaamisesta Seppokin oli.

Seppo esitteli minulle Henki-Fennian tiloja samalla kun astelimme aamun ensimmäiseen kokoukseen. Kokous kesti muutaman tunnin, jonka jälkeen kiirehdimme jo seuraavaan tapaamiseen. Emme käyttäneet hissiä, koska portaita pitkin kävely vaikutti paremmalta vaihtoehdolta pitkän kokouksen jälkeen. Seuraavassa tapaamisessa oli paikalla vain muutama henkilö.

Heti tapaamisen jälkeen siirryimme pienellä joukolla syömään rakennuksen alakertaan ja meillä oli hetki aikaa keskustella syvällisemmin yrittäjyyden haasteista ja siitä, kuinka Henki-Fennian kokoisen yrityksen toimitusjohtajaksi oikein tullaan.

Ruokailun jälkeen siirryimme kiireesti päivän viimeiseen kokoukseen, jossa vierähti nopeasti loppupäivä. Kokous oli täynnä mielenkiintoisia asioita ja osasin nyökytellä oikeissa kohdissa. Kokouksen jälkeen siirryimme NY Job Shadow -iltatilaisuuteen Fennian alakertaan, johon kerääntyivät kaikki muutkin nuoret ja johtajat. Iltatilaisuus oli ihana, pääsimme tutustumaan muihinkin yritysjohtajiin ja ehdin kiireisen päivän jälkeen kunnolla keskustelemaan myös Sepon kanssa.

Minulle henkilökohtaisesti päivän kohokohta oli varmasti hetki, jolloin tunsin todella vahvasti, että tämä on se juttu mitä haluan tehdä ja yrittäjyys sekä liiketalous on ala, jota haluan opiskella. Päivän jälkeen janoni ja motivaationi yrittäjyyttä kohtaan kasvoi räjähdysmäisesti. Sain Sepolta nipun korvaamattomia ohjeita ja itsevarmuutta luottaa omaan tekemiseen ja tulevaisuuteen. Opin, kuinka suuressa yrityksessä on hurjan tärkeää, että jokainen pienikin palapelin pala toimii yhdessä ja miten merkittävää yrityksen kannalta on pitää hyvää huolta työhyvinvoinnista.

Opin myös paljon asioita esimerkiksi liiketaloudesta ja sijoittamisesta. Johtajani toimintatavat vaikuttivat minusta juuri siltä miten olin ne itsekin kuvitellut. Johtajan täytyy johtaa ja organisoida. Johtajan täytyy myös loppupeleissä kantaa vastuu, näyttää esimerkki ja suunta työntekijöilleen. Johtajan täytyy hoitaa yritystään, kuin omaa lastaan, kuitenkaan rakastumatta siihen, kuin omaan lapseensa.

-Noora Latvanen, Seinäjoki

Ny nuoret ja johtajat-1

Seuraavaksi
Päivä Microsoftilla puheliaana varjona