Päivä Microsoftilla

6.4.2016 2016Blogi

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman loppuhuipennuksen NY Uskalla Yrittää –finaalin aika on ensi viikolla. Siihen saakka annamme Vieraskynä -blogissa puheenvuoron nuorille tähdille. Opiskelijoille, jotka ovat osallistuneet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, avautuu monia ovia mitä mielenkiintoisimpiin tilaisuuksiin…

Päivä Microsoftilla

Moi! Olen Ellen Forsell, 18 vuotta, asun Kirkkonummella Långviikissa ja opiskelen viimeistä vuotta Kyrkslätts gymnasiumissa. Osallistuin NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan syksyllä 2014 ja se jatkui 2015 kevääseen. Minä ja kaksi kaveriani perustimme Långviikin Kotikeksin, ja myimme kotitekoisia keksejä söpöissä paketeissa koko NY-vuoden. Nuori Yrittäjyys-ohjelma on avannut silmäni yritysmaailmaan ja helpottanut uranvalintoinani tulevaisuudessa. Opin vuoden aikana paitsi yrittäjyydestä myös itsestäni paljon.

9.2.2016 seisoin kello 8:30 Microsoftin aulassa odotellen Max Mickelssonia, johtajaa, jota sain varjostaa päivän. Max oli hyvin mukava ja avoin, ja kertoi heti alussa kaiken mitä Microsoftista ja hänestä pitäisi tietää. Ei jäänyt paljon kysyttävää esittelyn jälkeen, sillä oleelliset asiat tulivat selviksi heti. Heti kello 9:00 suuntasimme ensimmäiseen kokoukseen. Oli jännää kuunnella ”sisäpiiritietoja”, ja aihe ensimmäisessä kokouksessa oli hyvin mielenkiintoinen. Sen jälkeen oli noin 20 minuuttia ennen seuraavaa kokousta, ja silloin Max esitteli minulle Microsoftin taloa. Paikka oli hyvin moderni ja tilat olivat viihtyisät. Microsoft oli todella monipuolinen ja mukava työympäristö näin ulkopuolisen silmistä!

Sitten suuntasimme seuraavaan kokoukseen, joka oli englanniksi Skypen kautta. Istuimme pienessä huoneessa Maxin ja Sadun (Maxin assistentin) kanssa, ja kuuntelin kun pienissä kaiuttimissa höpisivät muutama englanninkieliset ihmiset. En ymmärtänyt juuri mitään siitä kokouksesta, paitsi sen kun he jotka istuivat puhelun toisessa päässä toivottivat minut tervetulleeksi. Heti tämän jälkeen meillä oli lounastauko. Tapasin kaikki kolme muuta NY-nuorta ja heidän johtajansa, ja otimme heidän kanssaan kuvia, ja sen jälkeen menimme yhteen meille varattuun huoneeseen yhdessä kaikkien kanssa syömään. Keskustelimme niitä ja näitä, ja ruuan jälkeen kun muut lähtivät, jäimme Maxin ja Sadun kanssa sinne huoneeseen. Sain kirjoittaa tekstin englanniksi, joka tuli heidän Yammeriin, joka on vähän kuin joku businessmaailman Facebook.

Päivä jatkui ja meillä oli taas kokous. Kokouksen jälkeen minulla oli hyvin aikaa kysellä Maxilta eri asioita, ja keskustelimme muun muassa uravalinnoista, tulevaisuudesta, opiskelusta jne. Päivän päätteeksi meillä oli toisen NY-nuoren ja hänen johtajansa kanssa pieni kokous, ja sen jälkeen keräännyimme kaikkien nuorten ja johtajien kanssa aulaan, ja suuntasimme taksilla kohti Fenniaa.

Fenniassa sitten oli päätöstilaisuus, joka oli tosi hienosti järjestetty. Saimme kuulla kokemuksia ja muuta, saimme todistukset, ja sen jälkeen otimme kuvia, söimme hyvää ruokaa, juttelimme, ja sitten väsyneinä suuntasimme nokkamme kohti Kirkkonummea. Oli hyvin antoisa päivä! Kaikki olivat niin mukavia ja auttavia, ja opin monta uutta asiaa. Microsoftilla ei sittenkään istuta yksin konttoreissa tietokoneen äärellä, vaan ympäristö on hyvin sosiaalinen ja monipuolinen. Microsoft vaikuttaa työpaikkana todella mukavalta, ja en kyllä ihmettelisi jos tulevaisuudessa itse olisin töissä tuommoisessa paikassa.

-Ellen

kuva

 

Seuraavaksi
Päiväni SEB-johtajan seurassa