NY-alumnin ajatuksia: ”On ihan ok tehdä virheitä”

13.10.2015 2015Blogi

Hei,

olen Hermanni Toivo, NY Vuosi yrittäjänä alumni. Tällä hetkellä olen töissä Nuori Yrittäjyys ry:llä ja odotan siviilipalvelukseni alkamista.

Syksyllä 2013 perustimme neljän kaverin kanssa Pönttöpäät nimisen NY-yrityksen. Liikeideanamme oli valmistaa linnunpönttöjä ja myydä niitä toreilla ja markkinoilla. Yrityksemme alkuvaiheessa kaikki vähän takkuili.

Pönttöpäät
Kuvassa Pönttöpäiden Santeri Seppälä, Juho Simola Nikolas Mylläri ja Hermanni Toivo

Enimmäinen myyntitapahtumamme oli Hakaniemen maalaismarkkinoilla marraskuun alussa. Oli kylmä, emmäkä olleet varautuneet siihen. Lisäksi olimme unohtaneet kirjoittaa hinnaston. Monet asiakkaistamme valittivat sen puutteesta, ja niinpä Santeri yksi jäsenistämme sai idean kirjata hinnaston pizzalaatikkoon viereisen kojun myyjältä lainaamallaan tussilla. Siinä sitten olimme kylmästä kangistuneina pizzalaatikon kanssa myymässä linnunpönttöjä. Voitte varmaankin kuvitella, ettei kauppa käynyt oikeen hyvin.

Tämä epäonnistuminen ei kuitenkaan saanut meitä lannistumaan. Seuraavalla kerralla meillä oli oikein hieno laminoitu hinnasto ja olimme parannelleet tuotettammekin asiakkailta saadun palautteen perusteella. Tällä kertaa kaikki olivat kiinnostuneita pöntöistämme ja saimmekin myytyä yli 15 kappaletta.

Myöhemmin lukuvuoden aikana paransimme tuotteitamme vieläkin muuttamalla katon filmivaneriseksi, jotta pöntöt kestäisivät puussa pidempään.

Kerron tämän tarinan teille osoittakseni, että on ihan ok tehdä virheitä. Virheet eivät tarkoita epäonnistumista vaan oppimismahdollisuuksia. Kukaan ei ole seppä syntyessään. Toivotankin teille kaikille hauskaa ja opettavaista tulevaa lukuvuotta NY Vuosi Yrittäjänä -ohjelman puitteissa.

Kaikkea ei kuitenkaa tarvitse oppia kantapään kautta ja siksi haluan auttaa teitä onnistumaan NY-yritystenne parissa. Tulen kirjoittamaan tänne aina kahden viikon välein vinkkejä siitä, miten joitain yrityksen asioita kannattaa hoitaa. Suosittelen, että luette vinkit; niissä tullan julkaisemaan mm. miten Uskalla Yrittää-finaali voitetaan.

Toivotan onnea ja menestystä NY vuodelle!

Toivo_Hermanni

Teksti:

Hermanni Toivo,
NY Vuosi yrittäjänä alumni
hermanni(at)nuoriyrittajyys.fi

 

Hermannin blogi-tekstit:

    1. NY-alumin ajatuksia: “On ihan ok tehdä virheitä”
    2. NY-yrityksen taloudenhallinta
    3. Kuka, missä, mitä, häh? – vinkkejä markkinointiin
    4. Sukella asiakkaan pään sisälle – vinkkejä myyntiin
    5. Pää pyörälle termeistä: yritteliäisyys, yrittäjyys, yrittäjä, yrittäminen ja yritys
Seuraavaksi
Global Dignity Girls -tapahtuma innostaa tyttöjä uskomaan unelmiinsa!