”Mitä tekisit, jos et pelkäisi”

8.4.2016 2016Blogi

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman loppuhuipennuksen NY Uskalla Yrittää –finaalin aika on ensi viikolla. Siihen saakka annamme Vieraskynä -blogissa puheenvuoron nuorille tähdille. Opiskelijoille, jotka ovat osallistuneet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, avautuu monia ovia mitä mielenkiintoisimpiin tilaisuuksiin…

Olen Dita Nyman ja tällä hetkellä asustelen Seinäjoella. Perustin kahden muun tytön kanssa NY-yrityksen Dimeno Safety Oy, Sedu Kurikassa tammikuussa 2015.

Yrityksemme tarjoaa turvallisuusalan palveluita, pelastustoimintaan painottaen. Tarjoamme pelastussuunnitelmia, turvallisuussuunnitelmia, alkusammutuskoulutuksia, turvallisuuskävelyitä, uhkaavan henkilön kohtaamiskoulutuskia, poistumisharjoituksia ja EA-koulutuksia lapsille, nuorille sekä kehitysvammaisille.

NY Vuosi yrittäjänä- ohjelma avasi silmäni yrittäjyyteen uudessa valossa. Ilman tätä kokemusta en usko, että olisin yrittäjäksi ryhtynyt. Ohjelman avulla sain varmuutta ja rohkeutta ja kokemus oli kasvattavampi, kuin mitä moni työssäoppimispaikka voisi tarjota.

Päiväni yrittäjän kanssa

NY Job Shadow -päiväni alkoi EM Group Oy:n omistajan, sekä hallituksen jäsenen Marjo Miettisen tapaamisella. Pääsin hänen toimistolleen Helsinkiin Ludviginkadulle. Ensitapaamisemme oli portaikossa, jossa esittäydyimme. Sisälle päästyämme Marjo esitteli minulle toimistotiloja, sekä yrityksessä työskenteleviä ihmisiä, jotka saapuivat paikalle.

Ensimmäisenä kun istuuduimme, esittelimme itsemme ja kerroimme hieman mitä teemme. Kävimme läpi päivän aikataulua ja Marjo varmisti Kauppalehden kuvaukset. Sähköpostien luvun ja vastaamisien jälkeen avasimme yhteisvoimin kuljetuslaatikosta taideteoksen, joka oli tullut Marjolle Aasiasta asti.

NY -kuvausryhmä saapui paikalle ja haastattelivat Marjoa, sekä minua. Tämän jälkeen Marjon mentoroitava Ida Saavalainen saapui paikalle ja keskustelimme yhdessä yrittäjyydestä, sekä johtamisesta. Marjolla on vuosien kokemus yrittämisestä ja oli hienoa huomata, kuinka kokenut yrittäjä haluaa auttaa heitä, jotka ovat astumassa jo olemassa olevaan, sekä minun tapauksessa uuden yrityksen johtoon. Niin Marjo Miettisen kuin Ida Saavalaisenkin tapauksessa kyseessä on perheyritys. Päivän aikana tapasin myös Marjon kaksi siskoa.

Ennen kuin huomasimmekaan, olimme jo päivän puolessa välissä ja Kauppalehti tuli tekemään lehtijuttua meistä. Onneksi he halusivat todenmukaisia kuvia ja tällöin keskustelimme oikeista aiheista. Aiheet olivat useimmiten yrittäjyyteen, sekä johtamiseen liittyviä. Tämä oli mielenkiintoista keskusteltavaa, sillä alkavana yrittäjänä tarvitsee tietoa ja omille ajatuksilleen vahvistusta- tai korjausta. Kuvauksista lähdimme kävelemään Perheliiton kokoukseen, jossa oli mukana mentoroitavat. Se oli heidän viimeinen yhteinen tapaamisensa ja he kävivät läpi mitä olivat oppineet mentoroijina, sekä mentoroitavina tässä ajassa.

Sieltä suuntasimme Pasilaan, jossa tapasimmekin kaikki NY Job Shadow –päivän nuoret sekä heidän johtajansa. Ilta alkoi todistusten jaolla ja sen jälkeen oli pientä syötävää ja jutustelua tarjolla. Oli hieno huomata, kuinka reippaita me nuoret olimme, kun keskustelimme kaikki uusien ihmisten kanssa, sekä vaihdoimme yhteystietoja puolin ja toisin. Sain Marjolta kirjan ”Uljas uusi johtaminen”. Se sopi loistavasti päivän teemaan.

Päivä oli unohtumaton ja toivottavasti sähköpostin vaihto jatkuu vielä huippujohtajan kanssa. Uskon, että tällainen päivä herättää monessa kiinnostusta, tämä oli ihan ehdottomasti once in a life time- juttu! Marjon lausahdukset ”Entrepreneurs don’t think outside the box. They don’t have any box” sekä ”Mitä tekisit, jos et pelkäisi” jäivät mieleeni. Mustuttakoot ne minua yrittäjyyden saralla ja ponnistavatpa minua aina eteenpäin.

Ny nuoret ja johtajat-6

Seuraavaksi
"Markkinoinnin tärkeys tuli ainakin selväksi"