”Markkinoinnin tärkeys tuli ainakin selväksi”

9.4.2016 2016Blogi

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman loppuhuipennuksen NY Uskalla Yrittää –finaalin aika on ensi viikolla. Siihen saakka annamme Vieraskynä -blogissa puheenvuoron nuorille tähdille. Opiskelijoille, jotka ovat osallistuneet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, avautuu monia ovia mitä mielenkiintoisimpiin tilaisuuksiin…

Moikka!

Olen Emma Salomäki, 18 vuotta ja Kirkkonummelta. Osallistuin NY Vuosi yrittäjänä- ohjelmaan viime vuonna (2014–2015), Kyrkslätts gymnasiumissa. Perustimme kahden kaverini kanssa yrityksen Långvikin kotikeksi, jonka ideana oli myydä kotitekoisia keksejä hyvään hintaan. Halusimme myös antaa asiakkaillemme mahdollisuuden valita oman maun mukaan minkälaisia keksejä haluaa ostaa.

Opin todella paljon siitä mitä yrittäjyys vaatii. Me teimme aluksi sen virheen, että keskityimme liikaa tuotteen kehittelyyn, markkinoinnin sijaan. Eli markkinoinnin tärkeys tuli ainakin selväksi.

Uskon siihen, että sain hyvän pohjan jos haluan joskus perustaa uuden yrityksen, NY mahdollistaa turvallisen kokeilun yrittäjyyteen ja sen tuomiin haasteisiin.

Helmikuun alussa sain kunnian seurata päivän ajan Robotics Finlandin johtajaa Cristina Anderssonia. Meidän päivämme alkoi klo 9 OpusCapitalla, Petri Karjalaisen kanssa kahvikupin kera. Keskusteltiin yrittäjyydestä sekä ohjelmistoroboteista. Sain myös itse kertoa omasta vuodesta yrittäjänä, mutta myös kuunnella kahden kokeneemman ajatuksia ja vinkkejä.

Seuraavaksi lähdimme Helsinkiin päin, Netprofilen Christina Forsgårdin puheille. Sain taas itse kertoa omia kokemuksia, mutta myös kuunnella Christinan omia ajatuksia sekä hänen vinkkejään kohti yrittäjyyttä ja onnistumisia. Sain siitä todella paljon irti ja myös oma ajattelutapani avartui. Siellä sain myös nähdä kun Cristina harjoitteli esitystä ja annoin omat mielipiteeni esityksestä.

Siitä sitten lähdimme molempien Cristinojen kanssa lounaalle missä tapasimme Kirsi Miettisen, liikenne- ja viestintäministeriöstä. Sain taas kuunnella kiinnostavaa keskustela ja oppia taas kerran lisää.

Lopuksi lähdimme vielä Mtv:lle. Cristinalla oli pieni kuvaus, jonka tekemistä sain seurata. Siitä sitten kävelimme Fennialle ja tapasimme muut mukana olleet. NY Job Shadow oli ihan mahtava mahdollisuus seurata ja oppia johtajalta lisää yrittäjyydestä. Tästä päivästä jäi kuitenkin eniten mieleen asenteen tärkeys ja se, että on pakko ajatella boxin ulkopuolelle.

Cristiinan toimintatavat ovat minun mielestäni tosi rauhalliset ja selkeät. Häneltä löytyy halua onnistua sekä määrätietoisuutta ja se on todella inspiroivaa!

Kiitos vielä kaikille mukana olleille!

//Emma

kuva

 

Seuraavaksi
Kysy, kuuntele ja toimi!