Loogista logistiikkaa

2.4.2016 2016Blogi

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman loppuhuipennukseen NY Uskalla Yrittää –finaaliin (12.-13.4.) saakka annamme Vieraskynä -blogissa puheenvuoron nuorille tähdille. Opiskelijoille, jotka ovat osallistuneet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, avautuu monia ovia mitä mielenkiintoisimpiin tilaisuuksiin…

Olen Hugo Uusi­-Mikkola 
ja tulen Valkeakoskelta. Käyn Hatanpään lukiota Tampereella. Osallistuin NY Vuosi yrittäjänä ­-ohjelmaan lukukaudella 2014­2015, Tyryn koulun 9. luokalla.

Yrityksemme nimi oli LavaMafia NY, joka teki kierrätetyistä kuormalavoista huonekaluja. Opin todella paljon yrittäjyydestä ja työnteosta, asenteeni yrittäjyyteen muuttui vielä positiivisemmaksi.

NY Job Shadow ­-päivä postin henkilöstöjohtajan varjostusta

Oli tavallisen harmaa helmikuinen päivä Helsingissä, kun heräsin Sokos Hotel Presidentistä. Kävin kollegoideni kanssa nauttimassa maittavan aamupalan, jonka jälkeen lähdimme kukin kohti päivän työmaata. Minä otin hotellin ovelta taksin ja sanoin osoitteen: “Postintaival 7, kiitos.” Mustan Mercedeksen kyydillä saavuin Posti Groupin pääkonttorille, maksoin kyydin ja kävelin sisään.

Päivä alkoi mukavasti intro-tilaisuudella, ennen virallisen esittelyn alkua esittelin itseni päivään osallistujille ja kerroin Nuori Yrittäjyys ­taustaani. Intro-tilaisuus oli yleinen esittely Posti Groupin liiketoiminnasta nykypäivänä ja millaisia tavoitteita heillä on tulevaisuuteen. Esittelytilaisuuden jälkeen pääsimme itse asiaan.

Postin henkilöstöjohtaja Jaana Jokinen oli annettu minulle varjostettavaksi. Ensimmäisenä kiipesimme portaita pitkin neljänteen kerrokseen, missä Jaana esitteli minulle työpisteensä ja käytännön ohjeita miten heidän konttorillaan työskennellään. Seuraavaksi hän kertoi minulle mitä hänen työnkuvaansa kuuluu ja minä kerroin myös taustastani ja harrastuksistani. Kävimme keskustelua myös mm. työllisyyteen ja verotukseen liittyen.

Nyt vuorossa oli päivän ensimmäinen palaveri/neuvottelu, joista loppupäivä pitkälti koostuikin. Neuvotteluja oli Yt:hin liittyen, työterveyteen, erilaisiin koulutuksiin ja rekrytointiin. Neuvottelut olivat melko mielenkiintoisia, mutta paikoitellen lyhenteiden ja käsitteiden määrä meni yli ymmärryksen. Päivän aikana parhaita hetkiä olivat ehdottomasti hetket, joissa pystyi kysymään ja juttelemaan vapaammin johtajan kanssa. Niistä sai hyvän kuvan mitä yritysjohtaja oikeasti tekee ja millaisia toimintatapoja kannattaa suosia menestyäkseen.

Päivän lopuksi siirryimme Pasilaan Fennia­talolle lopputapahtumaan. Siellä osallistujille jaettiin todistukset päivästä, jonka jälkeen oli tarjolla pientä syötävää, haastatteluja, verkostoitumista ja päivän kokemusten jakamista muiden osallistujien kanssa.

Olen todella otettu mahdollisuudesta osallistua tällaiseen tapahtumaan. Todellakin unohtumaton kokemus!

– Hugo Uusi­-Mikkola

Job shadow

Seuraavaksi
"Yhteistyö ja monipuolinen osaaminen innostivat."