Kysy, kuuntele ja toimi!

10.4.2016 2016Blogi

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman loppuhuipennuksen NY Uskalla Yrittää –finaalin aika on ensi viikolla. Siihen saakka annamme Vieraskynä -blogissa puheenvuoron nuorille tähdille. Opiskelijoille, jotka ovat osallistuneet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan, avautuu monia ovia mitä mielenkiintoisimpiin tilaisuuksiin…

Hei!

Olen Jenni Ranta, olen kotoisin Rovaniemeltä ja toimin yrittäjänä Jyväskylässä. Osallistuin 2014-2015 Jyväskylän ammattiopistossa vaatturi opintojen aikana NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmaan, jolloin NY-yritykseni idea oli mittatilaus- ja korjausompelu palvelu sekä myin itse suunnittelemia Hölmö-Pöllö tuotteita. Ohjelma auttoi ”Ollakko vai eikö olla yrittäjä”- pohdinnassani ja antoi oikean sysäyksen ja rohkeuden perustaa oma yritys. Tällä tiellä jatketaan J.

NY Job Shadow –päivän 9.2. vietin ToinenPHD Oy:lla Sanna Myllerin kanssa, ja aloitimme päivän tutustumalla ja käymällä läpi päivän kulkua aamukahvin äärellä. Päivän aikana oli kolme tapaamista joiden aikana käytiin mm. kirjanpitoa, ilmaisia mainonnan väyliä mediassa. Päivän kohokohtia olivat jutteluhetket Sannan kanssa esimerkiksi johtajuudesta ja muista elämän hyvistä neuvoista. Tärkeimmät opit päivän aikana: Kysy, kuuntele ja toimi!

Sanna oli johtajana räväkkä, rento ja johdonmukainen. Kun tulin ToinenPHD:lle oli heti helppo olla ja Sannan kanssa oli mieluisaa jutella eikä tarvinnut jännittää. Ilmapiiri yrityksessä oli rento ja hauska. Keskustelu oli työntekijöiden ja johtajan välillä oli rentoa ja humoristista, mutta silti asiallista. Sanna kuunteli kaikkia ja otti huomioon mielipiteitä ja ehdotuksia. Tutustuin päivän aikana uuteen inspiroivaan ihmiseen, josta voin ottaa mallia.

-Jenni Ranta

NY nuoret ja johtajat-7

 

 

 

Seuraavaksi
NY Uskalla Yrittää 2016 – Suomen nuorimmat yrittäjät Helsingissä