Haave yrittäjyydestä – nuoren tarina

17.12.2018 2018Blogi

Yli vuosi sitten muistan ajatelleeni, että haluan kokemusta yrittäjyydestä. Muistan sen ajatuksen, unelman ja päämäärän mikä minulla oli. Haave oli mielestäni vielä kaukana, mutta se oli kulkenut mukanani aina pikkutytöstä asti. Ymmärsin haaveeni jo pienenä leikkiessäni mielelläni kahvilaa tai kauppaa. Unelmani oli olla joskus yrittäjä.

Sillä tavalla haave toteutui, että yrittäjyys tulikin minulle mahdolliseksi. Minulla tavallisella tallaajalla ja tavallisella nuorella oli mahdollisuus lähteä mukaan NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Se oli huikea kokemus ja olen nyt tuota kokemusta rikkaampi. Pyöritimme vuoden ajan yritystä nimeltä Puusla NY ja teimme puisia keinueläimiä lapsille. Tarkoituksemme oli tarjota sama leikin ilo mikä meillä oli pienenä, ennen digitalisaation aikakautta.

NY Vuosi yrittäjänä avasi uusia mahdollisuuksia

Tuon vuoden seurauksena opin hurjasti uutta itsestäni ja muista ihmisistä. Opin paljon uutta yrittäjyydestä ja sain arvokasta tietoa ja taitoa tulevaisuutta varten. Yksi hienoimmista seurauksista oli se, että sain NY-alumnina osallistua NY Job Shadow -päivään ja pääsin varjostamaan johtajaa työpäivän ajaksi. Itse sain mahdollisuuden päästä tutustumaan Työeläkeyhtiö ELOn HR-johtaja Hilkka Malisen päivää. Päivä oli antoisa ja mielenkiintoinen, aamusta kävimme asiakaskäynnillä ja päivän edetessä pääsin tutustumaan myös ELOn toimistoon. Mieleeni jäi erityisesti se, miten lämpimiä ihmiset olivat ELOlla, he ottivat hymyillen vastaan ja vastailivat mielellään kysymyksiin. Päivän aikana oli monenlaisia puheenaiheita, aina yrittämisestä vastuulliseen kuluttamiseen asti. Illalla menimme vielä iltatilaisuuteen, jossa verkostoiduimme ja tutustuimme muihin nuoriin ja johtajiin.

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma mahdollisti myös ennen kaikkea tutustumisen ihaniin ihmisiin, joiden kautta voi tulla uusia hienoja tilaisuuksia. Tällä tavoin minäkin sain tänä talvena puhelinsoiton, jossa minua pyydettiin mukaan Tampereelle esittelemään Treduka-tapahtumaan Nuori Yrittäjyys yhdistyksen toimintaa ja sen eri ohjelmia ala- ja yläkoulujen opettajille. Lähdin mielelläni Tampere-talolle, jossa tapasin reippaita Pikkuyrittäjiä, jotka saivat tehtäväkseen kierrellä väkijoukossa ja jakaa esitteitämme. Saimme paljon kiinnostusta osaksemme, kiitos siitä kuuluu reippaille Pikkuyrittäjille! Tuo päivä ei edes tuntunut työpäivältä, kuten eräs Pikkuyrittäjistä totesi.

Haaveeni toteutui, mutta aion tavoitella vielä lisää; toivon todella joskus tulevaisuudessa tekeväni jotain mistä todella nautin. On hienoa, että yhä useampi nuori pääsee kokeman vuoden yrittäjyyttä ja siinä sivussa pääsee tutustumaan ihmisiin ja saa upeita mahdollisuuksia elämäänsä vielä sen vuoden jälkeenkin NY-alumnina. Minulle on tarjoutunut mahdollisuuksia joista vielä yli vuosi sitten en olisi osannut haaveillakaan.

Viivi Myllymäki
1-vuosikurssilainen, Lempäälän lukio

Seuraavaksi
Aktia aloittaa yritysvastuuyhteistyön Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa joululahjoituksella