Espoolaisnuorukainen rohkaistui tekemällä oppien

18.2.2019 2019Blogi

Lukiossa Vuosi yrittäjänä -ohjelmasta intoa ja rohkeutta kartuttanut Kalle kertoo millaisia eväitä yrittäjyyskasvatus antoi seuraaville vuosille.

Me pyöritimme Puuroboi -firmaamme noin kahden vuoden ajan kunnes päätimme elokuussa 2018 lopettaa yritystoiminnan. Aika ei ollut otollinen jatkaa juuri alkaneen asevelvollisuuden ja tulevien opiskelupaikkojen takia. Meissä palaa kuitenkin edelleen vahva halu yrittää. Voi olla, että tulevaisuudessa olemmekin taas toiminnassa – samalla idealla tai uudella.

Puuroboi Uskalla Yrittää -semifinaalissa 2017, Kalle Koivu vasemmalla

Vuosi yrittäjänä -vuoden jälkeen

Heti ensimmäisenä kesänä 2017 kun Puuroboi oli pystyssä, olimme Joelin kanssa kesätöissä Start North -nimisessä hankkeessa somevastaavina. Start Northin tavoitteena on tuoda yliopistot ja yritykset tiiviimmin yhteen, parantaen Suomen koulutusjärjestelmää entisestään. Tämän työpaikan olimme saaneet Nuori Yrittäjyys -toiminnan tuomien kontaktien kautta ja yrittäjyytemme tulikin jatkuvasti esille Start Northin tapahtumissa toimiessamme. Tämän lisäksi työskentelimme Puuroboin parissa kesän aikana.

Muita varsinaisia työtehtäviä ei minulla ole sen kesän jälkeen ollut, lähinnä kiireisen abivuoden ja heti perään alkaneen armeijan takia. Osallistuimme Puuroboin myötä lukuisiin liike-elämän tapahtumiin, joista avautui aina uusia mahdollisuuksia meille. Otimme osaa mm. Slushiin ja Nuori Yrittäjyys ry:n Job Shadow -päivään, jotka olivat molemmat todella upeita kokemuksia niin kontaktien, kuin yleisen yrittäjähenkisen ilmapiirin takia.

Mainitsen nykyään työnhaussa aina kokemukseni Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) parissa, mikä on herättänyt mielenkiintoa työnantajissa. Olen erittäin kiitollinen NY-projektille sen tuomien mahdollisuuksien ja oppimiskokemusten takia. Uskon, että taustani takia yrittäjyys näkyy jatkossakin työurallani, vaikka tällä hetkellä ei mitään projektia olekaan tekeillä.


-Kalle Koivu

Seuraavaksi
Kokkolasta lisää Uskalla Yrittää -finalisteja