Elämä on rikkaus

23.3.2016 2016Blogi

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman loppuhuipennukseen NY Uskalla Yrittää –finaaliin saakka annamme Vieraskynä -blogissa puheenvuoron nuorille tähdille. Opiskelijoille, jotka ovat osallistuneet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan aiempina vuosina avautuu monia ovia mitä mielenkiintoisimpiin tilaisuuksiin…

 

Elämä on rikkaus

Osallistuin NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa, Vallilassa lukuvuonna 2014-2015. Yrityksen nimi oli Eesti-Cola NY ja liikeideana oli virvoitusjuomien jälleenmyynti sekä niiden toimittaminen eri tilaisuuksiin.

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma vaikutti minuun ainoastaan positiivisella tavalla, opin paljon lisää yrittäjyydestä, itseluottamukseni kasvoi ja koin tämän erittäin hyödylliseksi tulevaisuuttani sekä mahdollista tulevaa yrittäjän uraani ajatellen.

NY Job Shadow -päivänä pääsin Karri Haaparinteen mukaan seuraamaan hänen arkeaan Taaleri Oyj:n varatoimitusjohtajana.

Päivä alkoi sillä, että saavuin Taalerin tiloihin Kluuvikadulle, Helsinkiin. Alkuun Karri esitteli paikkoja, tutustuimme ja kävimme läpi mitä päivä tulee pitämään sisällään. Siirryimme tämän jälkeen Karrin toimistoon, jolloin työpäivä sitten alkoi. Pääsin siis näkemään ja kuulemaan kaikkea mitä Karri teki, kuulin häneltä paljon viisaita asioita ja huumoriakin mahtui päivään.

Nuori Yrittäjyys ry:n kuvausryhmäkin kerkesi käydä kuvaamassa ja haastattelemassa. Päivän mittaan alkoi ruokahalukin kasvamaan, joten kävimme syömässä viereisessä sushi-ravintolassa. Kohta olikin jo aika palaverille, jonne riitti huumoria myös kaiken muun tärkeän ja mielenkiintoisen keskusteltavan ja läpikäymisen ohella. Se oli omasta mielestäni erittäin hieno asia! Pian tämän jälkeen olikin jo aika lähteä Fennialle, jossa päivä päätettiin koko NY Job Shadow -päivään osallistuneiden kesken.

Opin päivän aikana siis vaikka mitä, olihan koko päivä kuitenkin täyttä oppimista. Karrin toimintatavat olivat hyvin järjestelmälliset, muita kunnioittavat ja myös hyvin perinteiset.

Päivän kohokohtia olivat mielestäni kaikki uudet oppimani asiat. Pidin tärkeänä myös sitä, että sain antaa omia ajatuksiani Karrille eikä päivä ollut vain yksisuuntainen. Molemmat hyötyivät päivästä. Ja totta kai myös tärkeänä kohokohtana oli myös se pitkä lista aivan mahtavia ihmisiä, joihin tuon päivän aikana kerkesi tutustumaan.

-Tommi Korkeakoski, Helsinki

IMG_8582

Seuraavaksi
Päiväni johtajana