”Yrittäjyys lähtee sydämestä” – Fennia tukenut Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa jo lähes 20 vuotta

9.3.2021 2021Kumppanit

”Olemme olleet mukana tukemassa Nuori Yrittäjyys ry:tä alusta lähtien, vuodesta 2002. Fennian ovat vuonna 1882 perustaneet yrittäjät. Haluamme tukea sellaista työtä, jonka myötä suomalainen yrittäjyys kasvaa, kehittyy ja luo työpaikkoja.”

 

Fennia-konsernin konsernijohtaja Antti Kuljukka ja Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen tammikuussa 2021

Fennia-konsernin konsernijohtaja Antti Kuljukka tietää mistä puhuu. Vuosikymmenten mittainen työura vakuutusyhtiöissä on antanut näköalapaikan lähelle yrittäjyyttä.

– Fennian dna on yrittäjyydessä. Vuodesta 1968 olemme yhtäjaksoisesti olleet jakamassa Valtakunnallista yrittäjäpalkintoa Suomen Yrittäjien kanssa, Kuljukka taustoittaa.

Yrittäjähenkisyyttä tarvitaan

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) ja Fennian yhteistyön yksi näkyvimmistä yhteistyömuodoista ovat erilaiset nuorten yrittäjyyskilpailut ja -tapahtumat, joissa fennialaisia on tuomareina ja yleisönä. Kuljukka inspiroituu nuorten energiasta.

– Ilman toimivaa yrittäjyyttä tämä maa ei pärjää. Nuoret yrittäjät ovat innostavia ihmisiä, erittäin positiivisia. Jo heistä näkee, että yrittäjä tavallaan elää firmansa kautta eikä laita itseään framille. Yrittäjä on siitä ylpeä.

NY-ohjelmissa korostuvat usko jokaisen nuoren mahdollisuuksiin menestyä elämässä ja oman polun löytämiseen sekä tekemällä oppiminen. Kuljukan mukaan motivoituneesta nuoresta näkee kaukaa, että tämä ihminen haluaa saavuttaa jotakin enemmän. Se tunne saa ihmisen loistamaan.

– Kannattaa olla utelias, rohkea ja aktiivinen. Epäonnistumisia tulee ihan jokaiselle, se kuuluu elämään. Yrittäjyys lähtee sydämestä, toimialasta riippumatta eikä se ole päälle liimattua tekemistä, Kuljukka sanoo.

Kaikkien pitäisi olla oman elämänsä yrittäjiä

Fennia on tuhannen hengen organisaatio, jonka yksi kulmakivistä kuuluu: Innostan ja innostun, kehitän ja kehityn.

– Meidän kaikkienhan pitäisi tavallaan olla oman elämämme yrittäjiä. Ei sovi odottaa, että yhteiskunta tekee kaiken. Kun jollain on huono päivä, se on inhimillistä. Silloin kollega Fennialla kysyy, voiko auttaa. Se on meidän tapamme toimia yhteisönä.

Pian 20 vuotta yhteistyötä – jatkoa luvassa

NY:n ja Fennian yhteistyö luo Kuljukan mukaan laaja-alaista yrittäjyyden pohjaa. Nuorten pitää saada kokeilla siipiensä kantavuutta ja yrittäjyyden alkio alkaa kasvaa. Kaikista ei toki tule yrittäjiä.

– Fennian mukanaolo tässä ekosysteemissä on vilpitöntä ja haluamme aidosti, että NY menestyy ja kukoistaa. Meidän yhteiskunnallinen roolimme Fennialla on olla tässä mukana, Kuljukka intoutuu.

Kuljukka kehaisee vielä NY:n yhteisöllistävää vaikutusta. Kun nuoret saavat ympärilleen positiivisen sosiaalisen verkoston, silloin ideoita uskaltaa kehitellä rohkeasti.

– Ei ole kahta sanaa siitä, olemmeko mukana NY-kumppanina jatkossakin! Fennialla panostamme aina pitkäjänteiseen yhteistyöhön. Voimat pitää jakaa oikein, sillä nuorten yrittäjämäisen toiminnan tukeminen ei ole sadan metrin spurtti vaan maraton, Kuljukka päättää.


Katso videolta palkittujen NY-yrittäjien ja Fennian toimitusjohtaja Antti Kuljukan terveiset.
Muistamme maaliskuun aikana upeita kumppaneitamme, jotka mahdollistavat tärkeän työmme lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen parissa. Seuraavien kahden viikon aikana julkaisemme tarinoita, oppeja ja kokemuksia yhteisestä työstämme. Kaikki tulevat tarinat ja lisää tietoa yhteistyökumppaneistamme löydät täältä.
Seuraavaksi
”Muutoshalukkuus pelastaa tässäkin tilanteessa.” – Huomisen talous -podcastissa keskusteltiin nuorten tulevaisuudennäkymistä