SEB on ollut mukana tukemassa lapsia ja nuoria jo vuosia

17.3.2021 2021Kumppanit

”Nuorilla on valtava rohkeus, ennakkoluulottomuus ja energiaa, mistä me kaikki voisimme ottaa oppia”, SEB:n Camilla Laitinen hehkuttaa.

Johtava pohjoismainen rahoituspalveluiden tarjoaja SEB on Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) pääyhteistyökumppani ja tukenut jo vuosia lasten ja nuorten yrittäjyyskasvatusta.

”Yhteistyössä NY:n kanssa saamme olla mukana kehittämässä nuorten valmiuksia työelämään. Nopeasti muuttuvassa yhteiskunnassa tämä on äärimmäisen tärkeä asia. Liikepankkina haluamme myös luonnollisesti olla mukana tukemassa uuden sukupolven talous- ja yrittäjyystaitoja. Näemme tämän tärkeänä yhteiskunnallisena vaikuttamisena.”

Oheisella videolla NY:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen kertoo millaista työtä nuorten hyväksi SEB:n tuella tehdään.

SEB TALK Digital: Yrittäjänä Suomessa (klikkaa videoon tästä)

Nuorta energiaa SEB:llä

SEB:n ja NY:n yhteistyössä tapahtuu kouluvuoden aikana monenlaista. Perinteisessä Job Shadow -päivässä SEB:n johtajat saavat kukin ”varjokseen” yhden nuoren työpäivänsä ajaksi. SEB:stä ovat aiempina vuosina osallistuneet mm. maajohtaja Marcus Nystén ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Camilla Laitinen. Päivän päätösjuhla on muutaman kerran järjestetty SEB:n tiloissa Helsingin ydinkeskustassa.

”Meistä on tärkeää, että Job shadow -päivän nuoret eivät jää varjoon! Varaamme kunkin osallistujan kanssa aikaa yksilölliseen sparraukseen, jossa keskustelemme tulevaisuuden suunnitelmista ja tarvittaessa myös oman yrityksen tai liikeidean kehittämisestä. Samalla nuorilta saa myös itse uusia ajatuksia. Nuoret osaavat kyseenalaistaa asioita eri tavoin, mitä ei välttämättä itse näe arjen työssä”, toteaa Laitinen.

SEB:n kumppanuudella on monet kasvot. Vuosittainen Job Shadow -ilta on vietetty SEB tiloissa Helsingin keskustassa jo kaksi kertaa.

Uskalla Yrittää ja SEB:n signature -palkinto

Suomen suurimmassa nuorten yrittäjyyskilpailussa, #UskallaYrittää, SEB on palkinnut nuoria omalla signature -palkinnolla. Palkinto annetaan yritykselle, jonka liikeidea on rohkea, kunnianhimoinen ja vihreitä arvoja kunnioittava. Luonnollisesti yrityksellä tulee olla myös selkeät liiketoiminta- ja taloussuunnitelmat.

“SEB on ollut mukana tukemassa lapsia ja nuoria NY:n ohjelmien kautta jo vuosia. Kolmen lapsen äitinä tämä on myös minulle henkilökohtaisesti tärkeää yhteiskunnallista työtä”, jatkaa Laitinen, joka on myös yksi NY:n hallituksen jäsenistä.

 


Muistamme maaliskuun aikana upeita kumppaneitamme, jotka mahdollistavat tärkeän työmme lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen parissa. Kuluvien kahden viikon aikana julkaisemme tarinoita, oppeja ja kokemuksia yhteisestä työstämme. Lisää tietoa yhteistyökumppaneistamme löydät täältä
ja kaikki tarinat löydät täältä.

Seuraavaksi
Perheyritys Teknos on yksi ensimmäisistä Pikkuyrittäjien nimikkokumppaneista