OPlaiset hehkuttavat nuorten osaamista – kumppanuutta takana jo useampi vuosi

19.3.2021 2021Kumppanit

OP on ollut Nuori Yrittäjyys ry:n pääyhteistyökumppani jo usean vuoden ajan. Yhteistyöhön on mahtunut hauskoja hetkiä Pikkuyrittäjien kanssa, vastavuoroista oppia Opin OPlaiselta päivissä, johtajien varjostusta Job Shadow -päivissä sekä tuomarointia Uskalla Yrittää -tapahtumissa. Viime syksynä OPlaiset jakoivat vinkkejään myös seminaarikiertueellamme.

Yrittäjämäisen työskentelytavan oppiminen tukee tulevaisuuden työelämässä vaadittavia taitoja ja oman yrityksen perustaminen on innostava tapa kiinnostua ja oppia talousasioista. Yhteistyömme on ollut toimiva kombo.

Tänä vuonna yhdeksän virtuaalisen semifinaalin tuomaristoissa oli yhteensä 13 OPn tuomaria. Pyysimme semifinaalien tuomarointiin osallistuneita OPlaisia ympäri Suomen kertomaan kokemuksiaan ja tunnelmiaan päivästä. Tuomarointikokemuksistaan kertoivat Annamari Österberg (Jyväskylä), Otto-Pekka Jurvainen (Helsinki), Tanja Vaitiniemi (Pori), Jens Björknäs (Vaasa) ja Kati Klint (Tampere).

 

OP Tampereen Anssi Häikiö (vas.) tuomaroimassa Pirkanmaan Uskalla Yrittää -semifinaalissa 2020

Nuorten yrittäjien innostus tarttuu

Tuomarit kuvailivat päiviään innostaviksi, ja moni oli positiivisesti yllättynyt siitä, miten innostus tarttui myös virtuaalisessa muodossa. Nuoret ja heidän yrityksensä saivat paljon kehuja myös jälkikäteen.

– Oli aivan huippua päästä näkemään ja kuulemaan nuorten ideoita. Oli todella jättimäisen hyvä mieli ja olo päivän jälkeen. Nuorten innostuneisuus toimintaa kohtaan oli hämmästyttävän hienoa! Ideat olivat erittäin hyvin keksittyjä ja kokonaisuudessaan hyvin monella oli upeita pitch-deckejä sekä videoita ja lisäksi vielä loistavia esiintymisiä virtuaalialustalla, hehkutti Otto-Pekka.

– Päällimmäisenä tunteena ylpeys heidän omasta puolestaan sekä ilo ja hyvä fiilis. Hienoja ideoita oli kaikilla ja oli ilo huomata, että matkan aikana oli selkeästi opittu yrittäjyydestä ja kasvettu asian suhteen, kertoi Tanja.

Katikin ylisti nuoria ja heidän ideoitaan:
– Ihania nuoria ja mahtavia ideoita! Olisin halunnut kaikki palkita ja juttua olisi kyllä riittänyt pidempäänkin. Kierrätys, ekologisuus ja vastuullisuus korostuivat, mahtavaa. Myös omien vahvuuksien hyödyntäminen näkyi selkeästi.

Intoa myös omaan työhön

Sen lisäksi, että nuorten innostuneisuutta on kiva katsoa, kokevat tuomarit semifinaalipäivät palkitsevina ja antoisina.

– On todella hienoa tavata innokkaita nuoria ja nähdä miten he ovat työskennelleet yrityksensä eteen. Nämä ovat todella intensiivisiä, mutta myös erittäin palkitsevia päiviä! kiteytti Jens.

Jo kolmatta vuotta mukana UY-tuomaristossa olleelle Annamarille päivästä jäi oivalluksia ja innostunut olo:

– Saan myös omaan työhöni intoa. NY-toiminnassa parasta on yrittäjyyden herättäminen nuorissa ja mahdollisuuden antaminen yrittämiselle turvallisessa ympäristössä.

Tulevaisuus on turvattu

Tuomarit uskovat, että jos nuoret pysyvät yhtä innokkaina ja idearikkaina, on Suomen tulevaisuus turvattu.

– Jos nuorilla säilyy innostuneisuus ja idearikkaus yrittäjyyttä kohtaan tällaisena, niin meillä ei ole Suomessa mitään hätää tulevaisuudessa, Otto-Pekka päättää.

Jens on samoilla linjoilla kuin Olli-Pekka:
– Ungdomarna väckte många känslor, närmast kanske ett lugn och en stolthet att wow, vilka smarta och företagsamma ungdomar vi har. Framtiden är ljus!

Lopuksi OPlaiset kiittelivät kokemuksesta ja toivoivat, että pääsevät mukaan myös ensi vuonna – ja samaa toivomme tietysti mekin!

Seuraavan kerran OPlaiset ovatkin kannustamassa nuoria Uskalla Yrittää -finaalissa, jossa jaetaan OPn oma signature-palkinto ”Yrittämisen arvoinen idea”.

 

Ryhmä NY-ohjelmiin osallistuneita nuoria kävi oppimassa OP Helsingin asiantuntijoilta Opin Oplaiselta -päivässä 2019

Opin OPlaiselta -päivät antavat nuorille oppeja työelämä- ja taloustaitoihin

Yhteistyöhömme OPn kanssa kuuluu myös vuosittainen Opin OPlaiselta päivä, jossa Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan osallistuneet nuoret pääsevät oppimaan ja kyselemään OPn työntekijöiltä kiperiä kysymyksiä mm. finanssialalle työllistymisestä ja säästämisestä. Tänä vuonna virtuaalisessa muodossa järjestetystä Opin OPlaiselta -tapahtumasta voit lukea lisää täältä.

Vuonna 2018 OPn panos kohdistettiin Pikkuyrittäjät-toimintaan. Silloin Pikkuyrittäjät pääsivät vierailemaan OPn pääkonttorilla Helsingissä:

 

 

 

Muistamme maaliskuun aikana upeita kumppaneitamme, jotka mahdollistavat tärkeän työmme lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen parissa. Kuluvien kahden viikon aikana julkaisemme tarinoita, oppeja ja kokemuksia yhteisestä työstämme. Lisää tietoa yhteistyökumppaneistamme löydät täältä ja kaikki tarinat löydät täältä.

Seuraavaksi
Vahvistamme nuorten yrittäjyystaitoja yhdessä Euroclearin kanssa