skip to Main Content

Oma talous haltuun Satakunnassa

Satakunnassa otettiin oma talous haltuun

Oman talouden hallinta ja rahankäytön suunnittelu on tärkeä osa nuorten työelämävalmiuksia. Satakunnassa taloustaitoja ja taloudellisen mielenrauhan perusteita opiskeltiin 123 oppilaan voimin ja paikalla oli nuoria Porin lyseon, Porin suomalaisen yhteislyseon sekä Honkajoen lukioista.

Kuva: Heikki Honkanen, PSYL

Tapahtuman teemoina olivat omien tarpeiden pohtiminen, oman talouden perusasiat sekä nopeatempoinen Kahoot-tietokilpailu. Ensimmäisessä osassa pohdittiin, mitkä asiat ovat minulle oikeasti tärkeitä ja miksi niitä haluan? Samalla tutustuttiin takuusäätiön Venla Toivosen johdolla erilaisiin oman talouden hallintatyökaluihin. Näiden

pohtimisessa Marttojen ja Takuusäätiön toteuttama Välttämätön – tarpeellinen – turha -peli oli oiva apuväline. Verkossa peliin voi tutustua osoitteessa bit.ly/vttpeli .

Danske Bankin sijoitusasiantuntija Markus Kinnunen avasi tärkeää asiaa tuloista, menoista, kuluttamisesta sekä erityisesti varautumisesta erilaisiin yllätyksiin. Nuorten talousosaamisen taso vaihtelee huomattavasti ja tärkeintä olisi saada kaikille nuorille hyvät perusvalmiudet, joiden päälle rakentaa ja suunnitella omaa taloudellista hyvinvointiaan.

Danske Bankin taloudellinen mielenrauha -hanke pyrkii edistämään suomalaisten talousosaamista ja sitä, että jokaisella olisi henkilökohtainen taloudellinen mielenrauha. Nuori Yrittäjyys on hankkeen kumppani ja on osana hanketta julkaissut maksuttoman Oma talous haltuun -opintokokonaisuuden toiselle asteelle.

Tapahtuman lopuksi järjestetyn Kahoot-visan voitto meni PSYL:n Julius Sirenille.

Nuori Yrittäjyys ry kiittää kaikkia tapahtumaan osallistuneita lukioita sekä yhteistyökumppaneita.

 

Back To Top