skip to Main Content

Naistenpäivän perinne voi hyvin: Uskalla Yrittää -kilpailuun osallistuvat Citin sparrauksessa

Nuori Yrittäjyys ry:n ja Citin yhteisestä Naistenpäivän kohtaamisesta on tullut hieno, jokavuotinen perinne. Citin vapaaehtoiset ja NY-nuoret oppivat toisiltaan uusia näkökulmia työelämään.

Joukko Uskalla Yrittää -yrittäjyyskilpailuun osallistuvia nuoria naisia sai jälleen naistenpäivänä Citin henkilökunnalta sparrausta työelämän kynnyksellä, vinkkejä yrittäjyyskokeilunsa ensimetreille. Edellisvuosina nuoret ovat matkanneet Citin tiloihin Helsinkiin, nyt tapaaminen järjestyi virtuaalisesti.

 

Uskalla Yrittää -finalistiyrityksistä mukana olivat Tarratohtori NY:n Julia, Hattarattaa NY:n Ida ja Iida, Lumo Clothing NY:n Tuuli ja Ella sekä Seijat NY:n Ida, Annukka, Siiri, Tiina ja Jenna. He esittelivät liikeideansa ja yrityksensä citiläisille, jonka jälkeen oli kysymysten ja keskustelun aika.

”Monen yrityksen keskeisenä arvona on vastuullisuus, jota kannattaa pohtia jokaisen yrityksessä”, totesi Citin Suomen maajohtaja Karolina Burmaister ja samalla kehui nuoria siitä, miten hyvin myynnin ja näkyvyyden mittarit tulivat esiin yritysesittelyissä.

Yrittäjähenkisyys on avainasemassa, kun haluamme muuttaa ja kehittää yhteiskuntaa positiiviseen suuntaan. Citin Pohjoismaiden viestintäjohtaja Anneli Sundström bloggasi jo muutama vuosi sitten teemalla “Meidän tulee investoida nuoriin”. Sekä NY että Citi uskovat vakaasti, että yrittäjyyskasvatus on oikea tapa auttaa ja tukea nuoria heidän valmistautuessaan tulevaisuuteen – niin omalla työurallaan kuin henkilökohtaisessakin elämässä.

”Sky is the limit” totesivat citin vapaaehtoiset yhdessä, kun päivän päätteeksi toivotettiin nuorille onnea matkaan kohti semifinaaleita ja finaalia.

Citin vapaaehtoiset toimivat vuosittain Uskalla Yrittää -tapahtumien tuomaristossa. Kuten muillakin NY-kumppaneilla tapahtumissa koettu oppilaiden energisyys ja positiivinen aktiivisuus on ollut yksi vuoden kohokohtia. Mikäs sen parempaa! Molemmat osapuolet inspiroituvat ja oppivat.

Citi on ollut toteuttamassa Suomessa nuorten unelmia toimintamme alkumetreiltä, vuodesta 2002 lähtien. Suomessa yhteistyö on kohdennettu erityisesti Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Euroopan tasolla Citi on tehnyt yhteistyötä NY:n kattojärjestön Junior Achievement Europen kautta yli 20 maassa, pian 40 vuoden ajan.

Muistamme maaliskuun aikana upeita kumppaneitamme, jotka mahdollistavat tärkeän työmme lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen parissa. Kuluvien kahden viikon aikana julkaisemme tarinoita, oppeja ja kokemuksia yhteisestä työstämme. Lisää tietoa yhteistyökumppaneistamme löydät täältä.

Back To Top