Elo vinkkaa: 6 vinkkiä työhyvinvointiin etätyö- ja etäopiskeluaikana

16.3.2021 2021Kumppanit

Nyt ovat hyvät neuvot kalliit. Miltei koko Suomi jumittaa etätöissä ja etäopiskeluissa. Miten pitää huolta hyvinvoinnista myös etätyön ja -opiskelun lomassa.


Elo on ollut Nuori Yrittäjyys ry:n pääyhteistyökumppani jo kymmenen vuoden ajan. Tänä vuonna poikkeusolosuhteet ovat haastaneet meitä kaikkia. Elo on omalta osaltaan luomassa edellytyksiä sille, että ihmiset pysyvät muuttuvassa maailmassa mukana työelämässä ja voivat hyvin.  
 
Siispä tässä yhteistyökumppanimme Elon hyvinvointivinkkejä toimitusjohtaja Satu Huberilta ja henkilöstöjohtaja Hilkka Maliselta

1. Kamerat päälle etäkokouksissa
Pystyy paremmin aistimaan mielialaa ja tunnelmaa.

2. Ulkoilu etäpäivän lomassa valoisaan aikaan
Osa palavereistakin on sellaisia, että niiden aikana voi käydä kävelyllä.

3. Aikaa perheen parissa
Rajoitusten keskellä vapaa-aikaan moni vaihtelua viettämällä tavallista enemmän aikaa perheen parissa. Se taas toimii vastavoimana etätöille. Myös etätyöt mökillä ovat olleet monelle oivallinen piristys.

4. Tärkeiden asioiden priorisointi
Käytä heti aamulla hetki työpäivän suunnitteluun.

5. Työpäivien tauottaminen
Minuutin taukokin on parempi kuin ei mitään.

6. Muista huumori
Älä unohda huumoria, se kantaa vaikeissakin paikoissa.

 

Satu Huber ja Hilkka Malinen ovat osallistuneet jo useamman kerran Job Shadow -päivään.


Elo on ollut mukana myös Nuori Yrittäjyys ry:n kansainvälisen JA Europen tapahtumissa.

Vuonna 2019 Elon markkinointijohtaja Joni Tikkanen oli yksi päätuomareista Euroopan Company of The Year –kilpailussa Ranskan Lillessä.

 

Elo on ollut Nuori Yrittäjyys ry:n pääyhteistyökumppani jo kymmenen vuoden ajan. Elo ja NY vaikuttavat yhdessä nuorten yrittäjyyteen ja ideoihin. Elolta on ollut vuosittain useita osallistujia Job Shadow -päivässä ja Elo on ollut myös mahdollistamassa valtakunnallista NY-alumnien lähettilästoimintaa.

 

Muistamme maaliskuun aikana upeita kumppaneitamme, jotka mahdollistavat tärkeän työmme lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitojen parissa. Kuluvien kahden viikon aikana julkaisemme tarinoita, oppeja ja kokemuksia yhteisestä työstämme. Lisää tietoa yhteistyökumppaneistamme löydät täältä.

Seuraavaksi
SEB on ollut mukana tukemassa lapsia ja nuoria jo vuosia