Nuori Yrittäjyys ry nimitti hallituksen vuodelle 2021

17.12.2020 2020

Yrittäjyyskasvatuksen kärkijärjestö Nuori Yrittäjyys ry valitsi syyskokouksessaan 16.12. hallituksen kaudelle 2021. Hallituksen puheenjohtajana aloittaa KTT, työelämäprofessori Christina Dahlblom.

Lasten ja nuorten laaja-alaisia yrittäjyys-, työelämä- ja taloustaitoja tukeva, voittoa tavoittelematon Nuori Yrittäjyys ry (NY) tavoittelee valtakunnallista kasvua. Maksuttomat, osana opetusta toteutettavat Nuori Yrittäjyys -ohjelmat ovat käytössä 35 prosentissa Suomen kouluista ja oppilaitoksista ja tavoittivat haasteellisesta koronavuodesta huolimatta noin 65 000 lasta ja nuorta viime lukuvuoden aikana. Vuoden aikana toiminta alkoi myös laajentua merkittävästi, kun NY avasi 9 aluetoimistoa kansallisen toimiston tueksi muiden Pohjoismaiden mallin mukaisesti.

Yhdistyksen ja toiminnan tulevaa kasvua tukemaan valittiin nimitysvaliokunnan ehdotuksen mukaisesti monialaista osaamista yhteiskunnan eri sektoreilta. Hallituksen jäseniksi Dahlblomin lisäksi valittiin Mika Aho (Yksityisyrittäjäin säätiö), johtaja Laura Juvonen (Teknologiateollisuus), rehtori Aki Puustinen (Muuramen lukio), asiantuntija Jussi Karhunen (Finanssiala ry), hallituksen jäsen Sirkku Soini (Me-säätiö) ja kenttäjohtaja Mari Kokko (Suomen Yrittäjät ry). Lisäksi hallituksessa jatkavat Nuori Yrittäjyys -alumni, yrittäjä Jyri Lindén (Nordic Business Forum), rehtori Teemu Kokko (Haaga-Helia) sekä Business Development Executive Camilla Laitinen (SEB).

”Olen seurannut innolla ja ihaillen NY-toimintaa vuodesta 2015 saakka, ja päässyt osallistumaan sekä Uskalla Yrittää -finaalitapahtumaan, että Job Shadow -päivään. Näissä tapahtumissa NY-nuorten rohkeus ja luovuus, sekä kyky kaupallistaa osaamistaan ovat tehneet syvän vaikutuksen. Tätä asennetta ja osaamista soisin mahdollisimman monelle nuorelle. Varsinkin tässä ajassa lasten ja nuorten yrittäjyys-, työelämä- ja talouslukutaitojen kehittäminen ja tukeminen tuntuu äärimmäisen tärkeältä, riippumatta siitä millaiselle urapolulle nuoret suuntaavat tulevaisuudessa. On kunnia saada tulla mukaan tukemaan nuorten tulevaisuustaitojen vahvistamista, NY:n kasvutarinaa ja yhdistyksen asiantuntijoiden tärkeää työtä”, toteaa hallituksen uusi puheenjohtaja Dahlblom.

Nuori Yrittäjyys ry:n Euroopan verkosto (Junior Achievement Europe) huomioi pitkäaikaisia hallituskonkareita Leadership- ja Service-awardeilla, jotka jaettiin marraskuun loppupuolella. Tänä vuonna palkittiin Nuori Yrittäjyys -toiminnassa sen alkuvaiheista saakka mukana olleet Kari Laukkanen ja Kari Björklöv (Fennia) sekä Kati Lehesmaa (Taaleri), Joni Tikkanen (Elo) ja Johanna Flythström (Roschier).

Nimitysvaliokunnan puheenjohtajana toimi Max Mickelsson (Co-founders) ja jäseninä Piia-Noora Kauppi (Finanssiala ry), Alexandra Pasternak-Jackson (Amcham), Kyösti Värri (Kuntaliitto) ja Lari Raitavuo (NY-alumni, Erimover).

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Virpi Utriainen, Nuori Yrittäjyys ry, [email protected], p. 040 701 3038
Hallituksen puheenjohtaja Christina Dahlblom, [email protected], p. 050 563 6927
Seuraavaksi
Opin OP:laiselta -päivästä nuorille korvaamattomia vinkkejä tulevaisuuteen