Vuosi yrittäjänä uudistui – opettaja, ota käyttöön!

4.9.2019 2019

Torstaina on Yrittäjänpäivä ja teemana sopivasti  ”Yrittäjyyskasvatus perusopetuksesta korkeakouluun”.

Lisää yrittäjyyttä tähän maahan tarvitaan paljon ja kappas vaan… Meillä on Vuosi yrittäjänä -ohjelma: kouluille ja opettajille avaimet käteen -ratkaisu yrittäjyyskasvatuksen toteuttamiseen. Tutkitusti toimivan ohjelma saa käyttöön nyt suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Ohjelman uudistuksen myötä kaikki materiaali on opettajien käytössä digitaalisena. Uusi digitaalinen oppimisympäristö sisältää 22 moduulia, jotka vahvistavat opiskelijoiden liiketoimintaosaamista ja yrittäjyysvalmiuksia ohjelman aikana.

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa perustetaan oikealla rahalla toimiva NY-yritys. Ohjelma on avoin yläkouluille, toisen asteen oppilaitoksille ja korkeakouluille. Se on teorian ja käytännön yhdistävä työkalu yrittäjyyden taitojen, osaamisen ja asenteen opettamiseen ja oppimiseen.

Vuosi yrittäjänä -opettajia koolla Uskalla Yrittää -kilpailun semifinaalissa Helsingissä

Opetus- ja kulttuuriministeriön linjauksissa Vuosi yrittäjänä on yksi keskeisistä malleista, joilla yrittäjyyskasvatusta voi toteuttaa kaikilla kouluasteilla. Opettajalle ohjelman vetäminen on tehty helpoksi, verkkosivuiltamme löytyvät valmiit power point -esitykset eri aihealueista ja olemme myös koonneet pedagogisen käsikirjan. Digitaalinen oppimisympäristö keventää opettajan työtä, koska oppimissisältöjä on runsaasti. Näin opettajalle jää enemmän aikaa opiskelijoiden ja NY-yritysten ohjaamiseen.

Vuosi yrittäjänä juhlii muuten vuonna 2019 jo satavuotista taivaltaan! Ohjelma kehitettiin aikanaan USA:ssa, jolloin syntyi myös kattojärjestömme JA Worldwide.

Seuraavaksi
Kuntarahoituksesta Nuori Yrittäjyys ry:n pääyhteistyökumppani