Turkulaisnuoret voittoisina EM-kisoissa Oslossa

27.6.2019 2019NY Start Up

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) Start Up -ohjelmassa perustettu Cuitu NY edusti Suomea voittoisasti Oslossa NY-yrittäjien EM-kilpailuissa.    

EIT RawMaterials Circular Economy Award ojennettiin Cuitu NY:lle etenkin kierrätystalouteen liittyvistä ansioista.
Lukuvuoden aikana kaikkiaan 17 000 opiskelijaa yli 500:ssa korkeakoulussa ympäri Eurooppaa osallistui Start Up -ohjelmaan. EM-finaalissa Oslossa kilpaili yrityksiä 14 maasta.

 

Lue tästä tarkemmin palkinnon myöntämisperusteista.

Iloinen viisikko Turusta

Cuitu NY valmistaa ekologisista, uusista materiaaleista valmistettuja design-tuotteita. Yritys tarjoaa myös kaupallistamispalvelua materiaalin tuottajille. Cuitu NY:ssä ovat mukana Turun yliopistosta Vilma Piironen, Evi Oivanen, Anna Kytövuori ja Moona Haapala sekä TurunAMK:sta Tuomas Mäkelä. Lukuvuosi on ohi, mutta jatkoa seuraa sillä Cuitu NY:stä on tulossa piakkoin osakeyritys.

”Olemme erittäin kiitollisia saatuamme osallistua tähän start up -kilpailuun. Muiden nuorten yritykset tekivät meihin suuren vaikutuksen ja olemme hyvin onnellisia, että liike-elämän ammattilaisista koostunut tuomaristo näkee meidän yrityksessämme potentiaalia”, iloitsee Vilma Piironen.

Cuitu NY:n saaman nimikkopalkinnon takana on Euroopan innovaatio- ja teknologiainstituutti EIT (European Innovation and Technology Institute). Se on perustettu madaltamaan koulutuksen, tutkimuksen ja innovoinnin välisiä raja-aitoja, jotta osaaminen ja tieto voivat siirtyä nopeasti ja tehokkaasti ilman maantieteellisiä rajoja. Instituutin keskeisimpiä toimijoita ovat yliopistot, tutkimuslaitokset ja yritykset.

 

Toukokuussa Cuitu NY voitti palkinnon kolmessa eri kategoriassa Uskalla Yrittää -finaalissa, joka on Start Up -ohjelman loppukilpailu:
Paras korkea-asteen yritys
Paras yritysesittely
Taaleri Special Award: Taaleri Luola

Heinäkuussa kilpailu Porissa

17.7. Cuitu NY on mukana Taaleri Luolassa SuomiAreenalla Porissa pitchaamassa liikeideaansa tuomaristolle ja tavoittelemassa 2 500 euron palkintoa yrityksensä kehittämiseen.

NY Start Up on korkea-asteen opiskelijoille suunnattu yrittäjyysohjelma, jossa oppimisympäristönä toimii opiskelijoiden itsensä perustama yritys.

 

Seuraavaksi
Turkulaisnuoret voittoisina korkeakoulun EM-kisoissa Oslossa