Ta-daa! Avasimme kaksi uutta aluetoimistoa

2.9.2019 2019

Nuori Yrittäjyys ry on avannut omat aluetoimistot Vaasaan ja Tampereelle.

Inger Aaltonen Pohjanmaalla ja Noora Bergroth Pirkanmaalla vastaavat jatkossa näiden alueiden toiminnasta. Viime lukuvuonna 70 000 lasta ja nuorta toiminnallaan tavoittaneelle yhdistykselle nyt avatut toimipisteet ovat ensimmäiset omat aluetoimistot.

Toiminnanjohtaja Virpi Utriainen (vas.), kehityspäällikkö Inger Aaltonen ja aluepäällikkö Noora Bergroth

Kehityspäällikkö Inger Aaltonen on vastuussa valtakunnallisestikin yhdistyksen ruotsinkielisen toiminnan kehittämisestä ja puhkuu intoa.

-Nuori Yrittäjyys -ohjelmat on vuosien saatossa toimiviksi todettu, niille todella on kysyntää. Nyt saan hymyillen levittää tätä ilosanomaa Pohjanmaalla, Aaltonen kertoo.

Tampereella aluepäällikkö Noora Bergroth on yhtä lailla intoa täynnä.

-Nuori Yrittäjyys -ohjelmat ovat minulle jo entuudestaan hyvin tuttuja ja nyt saan palata niiden pariin. Pirkanmaalla on paljon kouluja, joissa työelämätaidoille ja oman talouden hallinnalle on takuulla käyttöä, Bergroth lausuu.

Kaksikielisyys yhä tärkeää

Pohjanmaan aluetoimiston avaamisen myötä yhdistys panostaa ruotsinkielisen toimintaan entistä vahvemmin ympäri Suomea. Nuori Yrittäjyys -toiminnan rahoituksessa ovat mukana Svenska kulturfonden valtakunnallisesti, Stiftelsen Tre Smeder, jonka avulla kehitetään etenkin pk-seudun ruotsinkielistä toimintaa ja Evald ja Hilda Nissin Säätiö, jonka tuki ohjataan Pohjanmaan toimintaan.

”Olemme kuunnelleet kouluja ja opettajia.  Nuori Yrittäjyys -ohjelmien käytössä meiltä on toivottu ruotsinkielisiltä alueilta lisää tukea heidän äidinkielellään. Yhdistys on ollut kaksikielinen perustamisestaan, vuodesta 2002 lähtien, joten tämä on siinäkin mielessä luonnollinen kehitysaskel”, Aaltonen sanoo.

Vuosittainen Uskalla Yrittää -semifinaali Vaasassa

Opettajien koulutuksia Pohjanmaalla on varattu Nuori Yrittäjyys ry:ltä enemmän kuin koskaan aiemmin tässä vaiheessa lukuvuotta.

-Meillä on opettajille valmiit, maksuttomat oppimateriaalit oman talouden hallinnan, työelämäntaitojen ja yrittäjämäisen asenteen opettamiseen. Se helpottaa opettajan työntekoa merkittävästi. Materiaalit on saatavissa myös digitaalisena, ja koulutamme maksutta kaikki halukkaat opettajat, Aaltonen taustoittaa.

Yrittäjyyskasvatus kuuluu lapsille ja nuorille jo opetussuunnitelmankin kautta ja se myös koetaan tärkeäksi. Muutos kymmenen vuoden takaiseen ilmapiiriin on huomattava.

”Kuulumme maailmanlaajuiseen Junior Achievement -verkostoon, jossa on mukana vastaavia yhdistyksiä yli 120 maassa. Ruotsissa Ung Företagsamhet tekee loistavaa työtä ja kouluja hyödyttävä yhteistyö yli Pohjanlahden toimii joustavasti”, Aaltonen päättää.

Seuraavaksi
Vuosi yrittäjänä uudistui - opettaja, ota käyttöön!