Suomi Top 10:ssä European Money Quiz -finaalissa

7.5.2019 2019Zaldo

European Money Quiz on Euroopan Pankkiyhdistyksen (European Banking Federation, EBF) järjestämä oman talouden hallinnan osaamisen kilpailu. Kaksipäiväiseen tapahtumaan osallistui tänä vuonna nuoria 26 maasta. Suomea edustivat Hakkarin koulun ysiluokkalaiset Lempäälästä.

Kilpailun ensimmäisenä päivänä harjoiteltiin finaalikilpailua varten, tutustuttiin kilpakumppenihin ja päästiin mm. soittamaan Euronext-pörssin sulkukelloa.

Finaali innostaa talousasioiden oppimiseen

Kilpailun tavoitteena on motivoida nuoria ottamaan vastuu oman talouden hallinnastaan ja nostaa esille talouden hallinnan merkitystä omassa elämässä. Erityisesti varautuminen tulevaan ja taloudellisiin shokkeihin on tärkeä osa sekä talouden että elämän hallintaa

summaa EBF:n puheenjohtajaa Raymond Frenken kilpailun tavoitteesta.

Finaali koostui kahdesta Kahootilla pelattavasta erästä ja kysymyksillä testattiin sekä oman talouden hallinnan konsepteja että nopeutta hahmottaa asioita. Suomesta finaaliin osallistuivat Antti Hernesniemi ja Erno Lehtonen, Hakkarin koulusta Lempäälästä. Poikien mukaan kysymykset olivat suhteellisen helppoja, joten voitto ratkesi pienillä eroilla ja osin vastausnopeuden perusteella.

Kelpo suoritus Lempäälän nuorukaisilta

Suomen tiimi sijoittui kilpailussa 10 parhaan maan joukkoon.

Voittajaksi selviytyi Slovenia, toiseksi Pohjois-Makedonia ja kolmanneksi Saksa. Voittajajoukkue sai palkinnoksi 3000€ stipendin, joka käytetään talousasioiden oppimiseen voittajatiimin valitsemalla tavalla.

Suomen osallistujat kilpailuun valittiin zaldo.fi -oppimisympäristöä käyttävien koulujen joukosta. Nuori Yrittäjyys ryon toteuttanut Zaldo-palvelun yhdessä Finanssiala ry:n, Pörssisäätiön ja FINE vakuutus- ja rahoitusneuvonnan kanssa ja se on käytössä yli sadassa koulussa ympäri Suomen.

Katso Zaldon ennakkojuttu finaalista

Katso EBF:n ennakkojuttu tapahtumasta:


Zaldossa 200 euron rahapalkinnot arvottiin Vantaalle ja Poriin

Nuori Yrittäjyys ry, Finanssiala ry, FINE vakuutus- ja rahoitusneuvonta ja Pörssisäätiö arpoivat jälleen kaikkien Zaldo-testin kevätlukukaudella suorittaneiden luokkien kesken kaksi 200 €:n rahapalkintoa. Tällä kertaa arpaonnesta riemastuttiin alakoulujen osalta Vantaalla Itä-Hakkilan koulussa, 4F-luokalla. Yläkoulujen arvonnassa onni potkaisi Porin Lyseon koulun 9B:tä.

Itä-Hakkilan koulun opettaja Susanna Sirén-Lääperi ilahtui voitosta melkoisesti.

-Eikä, ei voi olla!? Mahtavaa!

Zaldo, joka on maksuton peruskoulujen talousopetuksen oppimisympäristö verkossa, löysi tiensä Itä-Hakkilan 4F:lle kollegan suosituksesta.

-Zaldon materiaali ja toimintamalli sopiivat mainiosti yhteiskuntaopin sisältöihin. Ohjelman sivuilla on mielenkiintoista sisältöä ja miten muuten sitten olisimme voineet oppia mielekkäästi raha- ja talousasioista… Pelkkä kirjoista lukeminen ja niiden tehtävien tekemien ei olisi tarjonnut lapsille tällaista elämyksellistä oppimista, Sirén-Lääperi kertoo.

Porin Lyseon koulun opettaja Heikki Honkanen on Zaldon käyttäjänä jo suorastaan konkaritasoa.

-Kyllä meillä on tästä tykätty, sekä opettaja että oppilaat. Olen itse hyödyntänyt Zaldoa jo monena vuonna yläkoululaisten kanssa. Materiaalin päivittäminen Zaldon verkkosivuille on ollut hienoa palvelua, Honkanen sanoo.

Seuraavaksi
Vuoden Pikkuyrittäjät palkittiin - paras pikkuyritys Nakkilasta