Iltapäivä yhdessä Aktian, Iceheartsin ja NY:n kanssa

12.11.2019 2019

Maanantai-iltapäivä toi yhteen lähes 30 opiskelijaa, Aktian asiantuntijat, Nuori Yrittäjyys ry:n ja Icehearts ry:n. Vantaan Clarionissa järjestetyn tapahtuman agendalla oli tutustuminen Aktian toimintaan, pikasukellus innovointiin NY:n ideointiharjoituksen kautta ja Iceheartsin puheenvuoro syrjäytymisen ennaltaehkäisemisestä ja yhdessä tekemisestä yhteiskunnan kehittämiseksi.

Vantaan Clarionissa järjestetty iltapäivä käynnistettiin Aktian asiantuntijoiden, Cecilia Mäkikyrön ja Niko Aallon esittelyllä. He kertoivat Aktian historiasta, uudesta strategiasta ja siitä, miten Aktia on apuna sekä nuorille heidän oman taloutensa hallinnassa että yrittäjyyttä miettiville. Aktia on vuoden 2019 aikana toiminut sekä Nuori Yrittäjyys ry:n että Icehearts ry:n yhteistyökumppanina ja tämä iltapäivä oli kumppaneiden ensimmäinen yhteinen tapahtuma.

Aktian asiantuntijat Niko Aalto ja Cecilia Mäkikyrö avasivat iltapäivän.

Aktian puheenvuoron jälkeen sukellettiin innovoinnin maailmaan. Osallistujille annettiin haasteeksi keksiä pienryhmissä liikeidea, joka liittyy kestävään kehitykseen. Aikaa idean keksimiseen oli 30 minuuttia. Seitsemän ryhmää tarttui haasteeseen ja lopputuloksena oli seitsemän erilaista ideaa ja seitsemän minuutin mittaista myyntipuhetta. Liikeideoita olivat mm. hävikkiruokarekka, joka kiertää kouluja tarjoten erilaisen vaihtoehdon koululounaalle ja lentoihin liittyvä palvelu, joka kannustaa ympäristöystävälliseen liikkumiseen lentämisen ulkopuolella.

Opiskelijat kehittivät pienryhmissä uusia liikeideoita.

 

Päivä päättyi Suomen Icehearts ry:n toiminnanjohtajan, Teemu Vartiamäen puheenvuoroon, joka pureutui nyky-yhteiskunnan tilaan nuorten näkökulmasta, millaista tukea eri ihmiset tarvitsevat ja miten siihen voidaan vaikuttaa. Puheessaan Teemu nosti esiin erilaisten taustojen ja valmiuksien suhteen odotuksiin ja ajatuksiin. Teemun puheenvuoron voi hienosti kiteyttää kysymykseen: ”Onko yhteiskunnalla valmius, tahtotila, taito ja aikaa ottaa kaikki mukaan lähtötaso ja yksilölliset valmiudet huomioiden?”

Icehearts ry:n Teemu Vartiomäki puhui yhteiskunnan tilasta.

Molemmat, Nuori Yrittäjyys ry ja Icehearts ry ovat omalla toiminnallaan vaikuttamassa Suomen tulevaisuuden menestykseen ja on hienoa, että Aktia on mukana tukemassa molempien organisaatioiden toimintaa ja kasvua. Yhdessä voimme tehdä enemmän.

Nuori Yrittäjyys ry

Nuori Yrittäjyys ry:n tavoitteena on saada nuoret tunnistamaan ja hyödyntämään omat kykynsä – tekemällä oppien. Nuori Yrittäjyys luo nuorille yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan kouluissa osana opetusta. Suomessa NY-toimintaa on ollut jo vuodesta 1995.

Icehearts ry

Icehearts ry tukee syrjäytymisvaarassa olevia lapsia ja nuoria harrastustoiminnan avulla. Muuttuvassa maailmassa lapsia ympyröivä maailma ja aikuiset muuttuvat, mutta Icehearts-mallissa lasta tukeva henkilö sitoutuu pitkäjänteiseen toimimiseen lapsen kanssa 12 vuoden ajan. Icehearts ry:n toiminta käynnistyi Vantaalla vuonna 1996, jolloin perustettiin sosiaalinen urheiluseura, jonka tarkoituksena oli ennaltaehkäistä syrjäytymistä joukkueurheilun avulla.

Aktia

Aktia tarjoaa laajan valikoiman pankki-, varainhoito-, vakuutus- ja kiinteistönvälitysratkaisuja. Aktia toimii Suomen rannikkoalueella ja sisämaan kasvukeskuksissa. Aktialla on noin 380 000 asiakasta.

Seuraavaksi
Berliinistä monta iloista uutista Nuori Yrittäjyys ry:lle