Yrittäjyyskasvatuksen pioneeri Kaisu Kåla palkittiin

16.2.2018 2018

Kokkolalainen opettaja Kaisu Kåla on palkittu pitkäaikaisesta työstään nuorten yrittäjyyskasvatuksen parissa.  Tunnustuksen myönsi USA:ssa Bostonissa päämajaansa pitävä maailman vanhin ja laajin yrittäjyyskasvatusverkosto JA Worldwide.

Kåla on todellinen pitkän linjan yrittäjyyskasvattaja. Hän on työskennellyt jo parin vuosikymmenen ajan eri rooleissa Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) ohjelmien kanssa. JA Worldwide on NY:n maailmanlaajuinen kattojärjestö, joka täyttää ensi vuonna sata vuotta ja vaikuttaa vuosittain yli kymmenen miljoonan lapsen ja nuoren mahdollisuuksiin saada yrittäjyyskasvatusta koulussa.

Kaisu Kåla (vas.) ja Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen

Kålan pitkäjänteisestä työstä yrittäjyyskasvatuksen parissa ovat päässeet nauttimaan vuosien aikana tuhannet alueen nuoret. Hän opettaa tällä hetkellä Länsipuiston yläkoulussa Kokkolassa biologiaa, maantiedettä ja yrittäjyyskasvatusta.

– Kaisu on ollut mukana lukuisten yrittäjyyskasvatushankkeiden ja toimenpiteiden käynnistäjänä. On ilo palkita hänen pitkäkestoista työtään, iloitsee Nuori Yrittäjyys ry:nn toiminnanjohtaja Virpi Utriainen.

Kåla oli myös käynnistämässä Suomen ensimmäistä YES-keskusta Kokkolaan vuonna 2001. YES on Suomen merkittävin yrittäjyyskasvatuksen asiantuntijaverkosto, joka edistää yrittäjyyskasvatuksen toteutumista kouluttamalla opettajia, kehittämällä koulutusta, rakentamalla koulu-yritys -yhteistyötä ja tarjoamalla materiaaleja opetukseen.

 

Lisätietoja:
Virpi Utriainen
toiminnanjohtaja
040 701 3038

Seuraavaksi
Etelä-Savon semifinaalista kolme NY-yritystä finaaliin