Paluu Maltalle

5.12.2018 2018

Vuosi yrittäjänä -ohjelmalla alkaa olla Suomessakin jo pitkät perinteet. Vuonna 1998 espoolaislukiolaiset edustivat Suomea ja Nuori Yrittäjyys ry:tä Maltalla NY-yrittäjyyden EM-kisoissa. Tällä viikolla NY palasi Maltalle, kattojärjestö JA Europen vuosikokouksessa. Mukana on toistasataa osallistujaa lähes 40 eri maasta.

 

Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan Etelä-Tapiolan lukiossa osallistuneelle Kumikameli NY:n perustajakuusikolle Maltan reissu ja koko lukuvuosi olivat ikimuistoisia kokemuksia. Kaikki perustajat sijoittivat yritykseen 200 markkaa ja tienasivat 3 600 markkaa – 18-kertainen tuotto siis!

Antti Tarakkamäki, Bankifyn perustaja Kuva: Bankify

-Kyllä siitä kurssista silloin oli hyötyä ehdottomasti työelämässä myöhemmin. Työnantajat arvostavat yrittäjyysasennetta sekä opittuja tietoja ja taitoja. Olen sittemmin perustanut myös oman yrityksen Bankify, joka työllistää jo 15 henkilöä. Senkin inspiraatio juontaa aina Nuori Yrittäjyys -ohjelmaan saakka: ”learning by doing”, pohdiskelee Kumikamelin silloinen 17-vuotias toimitusjohtaja Antti Tarakkamäki.

Kansainvälisille vesille jo nuorena

Kumikameli pääsi edustamaan Suomea muiden eurooppalaisten nuorten yrittäjien joukkoon Maltalle ja kuten oheinen Länsiväylän juttu kertoo, hauskaa oli.

-Muistan vieläkin hyvin kokemuksen ja se oli ensimmäinen henkilökohtainen kosketus kansainväliselle puolelle. Aivan mahtavaa oli paitsi viedä omaa ideaa ja tarinaa maailmankartalle niin myös edustaa Suomea ja Nuori Yrittäjyys ry:tä. Muistelen lämmöllä paitsi Maltaa niin myös koko ohjelmaa, Antti innostuu muistelemaan.

Antilta saamme kuulla Kumikamelin perustajien löytäneen työelämässä omia polkujaan monelta eri alalta. Tony Laakso on yrittäjänä merirosvot.fi -juhlapalvelussa, Petri Pellonmaa on talousjohtajana taxiyritys Caponline Finlandissa, Aleksi Kuutio on työskennellyt toimittaja-kääntäjänä ja Sami Sievänen lähti aikanaan armeijan hommiin. Ainoastaan Hanni Hirvosesta meillä ei valitettavasti ole tarjota tietoa.

Näillä muisteloilla, mukavaa Itsenäisyyspäivän aikaa Nuori Yrittäjyys ry:stä.

 

Seuraavaksi
Nuori Yrittäjyys ry:lle kansainvälinen tunnustus