Opi tai opeta kiertotaloutta pelaamalla

7.6.2018 2018Leirit

Kiertotalous tarjoaa meille myönteisiä tulevaisuuskuvia ja toimintamahdollisuuksia. Pian sitä voi oppia ja opettaa pelaamalla!

Circula on pelillinen työpaja, joka tekee tutuksi kiertotalouden eri muotoja ja liiketoimintamahdollisuuksia. Peli on kehitetty etenkin ammatillisille oppilaitoksille, mutta se on hyvin sovellettavissa peruskoulun yseille, lukioille ja ammattikorkeakouluille. Peli toimii itsenäisenä menetelmänä tai sen voi yhdistää Nuori Yrittäjyys -ohjelmiin, kuten NY 24h -leiriin ja Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Lue tästä tarina Savon Ammattiopiston NY 24h -leiristä.

 

Peliä on pilotoitu ja kehitetty monessa vaiheessa erilaisten opiskelijaryhmien kanssa. Tulostusvalmis peli ja opettajan opas julkaistaan 6. syyskuuta 2018. Syksyn aikana kokoamme palautetta käyttäjiltä ja kehitämme peliä edelleen. Syksyllä julkaistaan myös työpajaa täydentävät ennakkotehtävät, kiertotaloushaasteet ja digitaalinen työkalu, jolla opiskelijat voivat testata osaamistaan ja omia yritysideoitaan.

Aineiston tuottavat Nuori Yrittäjyys ry, SYKLI, Savon koulutuskuntayhtymä Sakky ja Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Asiantuntijana toimii lisäksi Green Coal Mining Oy. Hanketta rahoittaa Sitra.

Lisäpotkua peliin opettajille

Opi hyödyntämään kiertotalouspeliä! SYKLI ja Nuori Yrittäjyys ry järjestävät syksyllä 2018 viisi työpajaa, joissa opettajat saavat sisäänajon kiertotalouspeliin. Maksuton koulutus on suunnattu etenkin ammatillisten oppilaitosten opettajille, mutta se soveltuu myös muiden koulutusasteiden lehtoreille.

  • Jyväskylä                24.8.
  • Turku                      2.10.
  • Tampere                 5.10.
  • Helsinki                 10.10.
  • viides paikkakunta ilmoitetaan myöhemmin

Tutustu koulutukseen ja ilmoittaudu Nuori Yrittäjyys ry:n koulutuskalenterissa.

Seuraavaksi
NY-lähettiläät aloittaneet rytinällä!