NY-lähettiläät aloittaneet rytinällä!

8.6.2018 2018

Tästä olemme ylpeitä.
Nuoret tarvitsevat rohkaisua, innostusta ja esimerkkejä. Siksi olemme käynnistäneet keväällä 2018 NY-lähettilästoiminnan, joka on startannut hyvällä rytinällä.

Nuori Yrittäjyys ry (NY) tarjoaa kaikille kouluille maksuttomia NY-lähettiläiden yrittäjyystarinoita oman polun löytämiseen ja valintojen tueksi.

Innostunut vastaanotto

NY-lähettiläät ovat nuoria, jotka ovat lähteneet NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman myötä rakentamaan omaa tulevaisuuttaan ja työuraansa. Heidät on koulutettu oman tarinansa ja kokemuksiensa esittämiseen. Muutamassa kuukaudessa NY-lähettiläät kertoivat kokemuksistaan 2 500 nuorelle ympäri Suomea.

–  Tarinat on koettu konkreettisina esimerkkeinä niin haasteineen kuin onnistumisineen. Nuorille on ollut tärkeää nähdä, kuinka kaikki on lähtenyt liikkeelle hyvin pienestä, kertoo NY-lähettilästoimintaa koordinoiva Tomi Rytkönen Nuori Yrittäjyys ry:stä.

Yli 40:stä kevään aikana tehdystä vierailusta valtaosa tilattiin toisen asteen oppiaitoksiin, mutta myös ylä- ja alakouluihin.

– Opettajat ovat aktivoituneet kyselemään vierailuja myös jopa koko koulun henkilökunnalle eikä vain oppilaille, sanoo Rytkönen.

Syksyllä täysi höyry päälle

Ensi syksynä NY-lähettiläät jalkautuvat ympäri Suomea vierailuille Yrittäjän päivän viikolla 3.-9.9. Nuorten kertomat tarinat ovat omiaan esimerkiksi koulun Yrittäjän päivän (5.9.) ohjelmaan.

Sosiaalisessa mediassa näitä sankareita ja sankarittaria kannattaa seurata tunnisteella
#NYlähettiläs

Opettaja, pyydä NY-lähettiläs innostamaan koulullesi!

  • NY-lähettiläät ovat NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman käyneitä nuoria, jotka on koulutettu oman tarinansa ja kokemuksiensa esittämiseen.
  • Tarjoamme maksuttoman 45 minuutin mittaisen oppilaitosvierailun teidän koulullenne.
  • NY-lähettiläs kertoo omien kokemustensa kautta ohjelman jälkeisistä vaikutuksista esimerkiksi omiin jatko-opintoihinsa ja työelämään, mitä yrittäjämäinen asenne on ja millaisia taitoja työelämän ja jatko-opintojen kynnyksellä tarvitaan.
  • Nuoret saavat mahdollisuuden kysyä lähettiläiltä ja innostua oman tulevaisuuden luomisesta.
  • Koululla ei tarvitse olla käytössään NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa, vaan NY-lähettiläät vierailevat kaikilla kouluilla.
Seuraavaksi
NY-nuori Viljami ja 100 000 golfpalloa