Energistä kiinalais-espoolaista nuorten yhteisopiskelua

3.10.2018 2018Leirit

Viiden espoolaislukion nuoria ja kiinalaisia korkeakouluopiskelijoita vietti yhdessä Espoossa alkuviikosta kaksi inspiraationtäyteistä päivää. Nuori Yrittäjyys järjesti heille työpajan, josta ei oivalluksia puuttunut.

Miljoonakaupunki Chongqingista tullut parinkymmenen nuoren ryhmä, opiskelee sikäläisessä, 44 000 opiskelijan yliopistossa designia ja muotoilua. Espoolaisnuoret tulivat Etelä-Tapiolan, Pohjois-Tapiolan, Espoonlahden ja Olarin lukioista sekä Espoon yhteislyseon lukiosta.

Nuori Yrittäjyys ry ”riensi hätiin” kun Espoossa pohdittiin, miten kiinalaisvieraille saataisiin toteutettua toimivaksi todettu työpaja, kiertotalous- ja muotoilutwistillä. Asiantuntija Eeva Korhonen johdatti neljänkymmenen hengen nuorisojoukon visioimaan yritysideoita, etsimään yrittäjämäistä asennetta ja kehittämään tiimityötaitojaan.

-Shanghaista on käynyt opiskelijoita ja opettajia tutustumassa Espoon kouluihin jo viiden vuoden ajan. Kaiken keskiössä nuorten kohdalla on yhdessä oppiminen. Kun eri kulttuureista tulevat nuoret kohtaavat, syntyy hienoja oivalluksia, sanoo Espoon lukiokoulutuksen suunnittelija Jaakko Turpeinen.

-Espoossa nuorten ajatuksista ja tekemisestä paistaa läpi vilpitön innostus tämänkaltaisiin kohtaamisiin, Turpeinen iloitsee.

Kiinan kielen kurssille ryntäys

Maanantaina alkaneen kiinan kielen verkkokurssin paikat täyttyivät hetkessä. Espoon lukiolaiset voivat nyt opiskella kiinaa ensimmäistä kertaa verkossa.

-Kurssin suosio yllätti meidät täysin. Tulijoita olisi ollut paljon enemmänkin, kertoo Espoon kaupungilta Meri Vainio, joka toimii Le zhi – iloitse kiinan kielen opiskelusta! -hankkeen koordinaattorina.

Itse asiassa avoimella verkkokurssilla on opiskelijoita myös muualta pääkaupunkiseudulta, Hämeenlinnasta ja Porista. Lähiopetusjaksot järjestetään Espoossa, Etelä-Tapiolan lukiossa.

-Haluamme saada lisää espoolaislukiolaisia opiskelemaan kiinan kieltä. Kiina on valtava alue monessakin suhteessa, mukaan lukien bisneksen ja markkinat. Kiinalaiset puolestaan haluavat Suomen vierailuihinsa oikeaa opiskelusisältöä, valottaa Vainio.

Nuori Yrittäjyys on osa maailmanlaajuista Junior Achievement -verkostoa, joka on maailman laajin ja vanhin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta nuorille tarjoava organisaatio. Verkosto tavoittaa vuodessa yli kymmenen miljoonaa oppilasta 113 maassa. Ensi vuonna Junior Achievementin perustamisesta tulee kuluneeksi sata vuotta.

Nuori Yrittäjyys ry:n opinto-ohjelmissa kansainvälisyys voidaan tarvittaessa kytkeä helposti osaksi opiskelua.

Seuraavaksi
Suurten vakuutus- ja työeläkeyhtiöiden johtajat mukaan NY Job Shadow -päivään