Pääyhteistyökumppanimme Microsoft nuorten asialla

23.3.2017 2017

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) pääyhteistyökumppani Microsoft Oy haluaa parantaa nuorten valmiuksia kohdata digitalisoituvan työelämän mahdollisuudet ja haasteet.


NY ja Microsoft Oy ovat tehneet laajamittaista yhteistyötä vuodesta 2013. Yhteisenä tavoitteena on tuoda kaikkien nuorten saataville laadukkaita ja innostavia mahdollisuuksia oppia tulevaisuuden digitaalisia työelämätaitoja.

Microsoft Philanthropies -organisaation tähtäimessä on kaiken kattava ja suvaitseva teknologian tukema tulevaisuus, joka saavutetaan tuomalla teknologian hyödyt kaikkien saataville. Microsoft Philanthropies on tukenut globaalisti viimeisen vuoden aikana jo yli 600 miljoonalla eurolla nuoriso- ja kansalaisjärjestöjä. Lue lisää Microsoftin tiedotteesta.

 

 

Microsoftin heittää haasteen, nuoret leiriytyvät

Yksi yhteistyön muodoista on maksuton NY Microsoft Challenge -leiri, jollaisen mikä tahansa oppilaitos voi järjestää.

Myös Ruotsin kuningatar Silvia ja rouva Jenni Haukio ovat vierailleet tällaisella leirillä. Lue lisää.

Tällä viikolla Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa sata nuorta osallistui 24 tunnin yhtäjaksoiseen innovaatioleirille, jossa Microsoft antoi osallistujille haasteen. Nuoret perustivat kuvitteellisen yrityksen vuorokauden ajaksi ja miettivät liikeidean läpi yön annettuun haasteeseen. Leirillä nuoret saivat sparrausta tieto- ja viestintätekniikan (ICT) mahdollisuuksista oman liikeidean tukena, kehittivät idean sovelluksesta ja saivat oppeja siitä miten ICT muuttaa työn tekemistä.
Tamperelainen uutisoi aiheesta.

Lisäksi NY ja Microsoft ovat järjestäneet yhdessä lukuisia erilaisia tilaisuuksia, joissa on ollut yhteensä mukana tuhansia nuoria ja satoja opettajia.
OpeCode –koulutuksia järjestetään tarpeen mukaan ympäri vuoden.

27.4. on tulossa Girlz in tech –teemaan liittyvä tapahtuma, josta kerromme huhtikuussa tarkemmin.

Seuraavaksi
Tässä ovat EEC 2017 osallistujamaat EM-kisoihin