NY:n ja Fennian kumppanuus: ”Muutoksessa on oltava mukana”

4.4.2017 2017

Vakuutusyhtiö Fenniassa arvostetaan yrittäjyyttä ja yhtiössä pyritään joka päivä yrittäjämäiseen toimintaan. Jo kymmenen vuotta jatkunut yhteistyö Nuori Yrittäjyys ry:n kanssa istuu luontevasti osaksi Fennian aatemaailmaa.

Kari Björklöv on Fennian yhteisöasiakkaista vastaava johtaja ja hänen mukaansa Fenniassa nähdään nuorissa mahtava voimavara ja potentiaali, johon Nuori Yrittäjyys ry:n toiminta kaikilla tasoilla antaa hyvän mahdollisuuden tutustua – ja oppia siitä.

– Nuorilla ja opiskelijoilla on tuoreita näkökulmia yhteiskunnasta ja yrittämisestä, y-sukupolvella ja milleniaaleilla on erilaisia ajatuksia kuin meillä perinteisillä yrittäjyyden aloilla pitkään työskennelleillä. Haluamme ymmärtää paremmin näitä muutostrendejä ja olla mukana luomassa maahamme uudenlaista yrittäjyyttä ja sitä kautta syntyvää hyvää maallemme, pohtii Björklöv.

Fennian Kari Björklöv

 

Björklöv on päässyt seuraamaan lähietäisyydeltä millainen uusi, yritteliäs sukupolvi Suomeen on kasvamassa. On hyvä tietää ja ennakoida maan tulevaisuuden tekijöiden ajatuksia yrittäjyydestä.

-Fennian juuret ovat syvällä yrittäjyydessä – olemmehan me yrittäjien aikoinaan perustama yhtiö. Yrittäjyys muuttaa muotoaan nopeasti ja perinteiset toimialat muuttuvat tai katoavat, ainakin muuttuvat digitalisaation sekä globalisaation mukana. Tässä muutoksessa on oltava mukana, muotoilee Björklöv.

Rohkeasti maailmalle ja johtajat lähelle nuoria

 

Fenniassa arvostetaan nuorten rohkeutta lähteä kokeilemaan omien ideoiden toimivuutta. Tästä hyvä esimerkki olkoon uusimmassa Fennia –lehdessä oleva juttu NY-alumni Joonas Aholasta, joka voitti syksyllä kansainvälisen nuorten yrittäjien palkinnon, AmCham EU Youth Entrepreneurship Award. Kilpailun järjestivät kansainvälinen kauppakamarien verkosto AmCham EU ja Junior Achievement (JA) -verkosto. JA on maailman laajin yrittäjyys- ja kuluttajakasvatusta nuorille tarjoava organisaatio, johon Suomesta kuuluu Nuori Yrittäjyys ry.

Yksi Fennian ja Nuori Yrittäjyys ry:n yhteistyön muodoista on NY Job Shadow, jossa 30 huippujohtajaa saa työpäivänsä ajaksi seurakseen Nuori Yrittäjyys –toiminnassa mukana olleen nuoren. Vuonna 2016 mukana olivat toimitusjohtajat Antti Kuljukka (Fennia, konsernijohtaja 1.4.2017 alkaen) ja Seppo Rinta (Henki-Fennia). Seuraava NY Job Shadow on tulossa syksyllä kun Nuori Yrittäjyys täyttää yhdistyksenä 15 vuotta.

Antti Kuljukka (neljäs vas.) ja Seppo Rinta (viides oik.) NY Job Shadow -päivän päätösjuhlassa Fennian pääkonttorilla.

 

Yrittäjyys ei katso ikää

Yrittäjyyden siemen kylvetään mieleen usein jo peruskoulussa. Nuori Yrittäjyys ry:n hallituksen varapuheenjohtajana toimivalla Björklövillä on näkemys siitä minkälaisia kokemuksia ja taitoja nuorten olisi hyvä oppia koulussa, jotta heillä olisi valmiuksia tulevaisuuden monenkirjavassa työelämässä.

-Uteliaisuus ja halu oppia koko ajan uutta ovat varmaankin kielitaidon kanssa yhdet tärkeimmät. Liiketoiminnan osalta kannattavuus ja miten siihen vaikutetaan, on myös hyvä ymmärtää: toimitaan joko yrittäjänä tai toisen palveluksessa. Onhan jälkimmäisellä vaikutusta myös omasta taloudesta huolehtimiseenkin, lausuu Björklöv.
Lyhyesti Fenniasta:

* Fennian palveluksessa on yli tuhat vakuutusalan ammattilaista, joista noin 60 prosenttia työskentelee pääkonttorissa ja 40 prosenttia toimipisteissä eri puolella Suomea.

* Henki-Fennia oli alan suositelluin yhtiö Taloustutkimuksen toteuttamassa henkivakuutusyhtiöiden toimialakohtaisessa asiakastyytyväisyystutkimuksessa (marraskuu 2016 – tammikuu 2017).

* 3.4.2017 Fennia juhlisti suomalaisen yrittäjyyden tulevaisuutta yhdessä valtakunnallisen yrittäjäpalkintojen voittajien kanssa tapahtumassa Suomalainen yrittäjyys – Yrittäjyyttä seuraavat 50 vuotta. Yrittäjäpalkinnon voittaja julkistetaan syksyllä jo 50. kerran.

Seuraavaksi
Kansainvälinen korkeakoulu-seminaari kesällä Maria 01:ssä