Nuori Yrittäjyys ry:n ja Nokian järjestämä NY STEM with NOKIA –innovaatioleiri Espoossa oli menestys

26.5.2017 2017Leirit

Tuhat nuorta Nokian Campukselle Espooseen keränneen Unelmafoorumin yhteydessä järjestettiin keskiviikkona 24.5. myös NY STEM with NOKIA –innovaatioleiri. Siihen osallistui kuutisenkymmentä yläluokkalaista Järvenpään Kartanon koulusta ja Kirkkonummen Veikkolan koulusta.

Nuoret jakautuivat aamupäivällä pienryhmiin ja saivat Nokian työntekijöiden antaman haasteen:
Keksikää ratkaisu nuorten yksinäisyyden helpottamiseksi teknologian avulla.

– Näin tämän haasteen hyvänä aiheena. On ehkä monelle yllättävää kuinka moni sanoo, että vaikka kouluissa on paljon ihmisiä, voi siellä silti olla yksinäistä, pohti Sami Mantere Nokialta.

– Nuoret ovat avoimesti kertoneet, että jos näkee yksinäisen kaverin jossain, ei heillä ole rohkeutta mennä tilanteeseen auttamaan.

Leiri on osa Nuori Yrittäjyys ry:n kattojärjestön Junior Achievement Wordwiden ja Nokian yhteistyötä. Samankaltainen leiri järjestettiin myös Brasiliassa, Kanadassa, Espanjassa, Englannissa ja USA:ssa. Näillä leireillä on mukana yhteensä 700 nuorta ja 70 Nokian vapaaehtoistyöntekijää.

Ideat sinkoilivat ja voittaja löytyi

Päivän aikana nuoret pohtivat ideoita ja ratkaisuja haasteeseen Nokian vapaaehtoisten avustamina. He tiivistivät ratkaisunsa minuutin mittaiseen hissipuheeseen, jonka ryhmät esittelivät vuorollaan koko muulle porukalle.

Nokian vapaaehtoisista koottu tuomaristo pohti hetken koko päivän antia ja valitsi ratkaisuista voittajan. Veera Saarinen ja Jenni Järvinen (Kartanon koulu) ja Miika Hellemaa ja Casper Råmark (Veikkolan koulusta) ideoivat sovelluksen, jonka avulla nuoret yhdistetään toisiinsa erilaisten hauskojen toimintojen kautta. He voivat esim. pelata yhdessä jotain peliä tai kehittää jotain muuta harrastuksiinsa tai omiin mielenkiinnon kohteisiin liittyvää yhteistä, oikeaa toimintaa. Idea sai alkunsa yhden ryhmäläisen pikkusiskon kärsiessä yksinäisyydestä.

-Koko päivässä kaikkein kivointa oli idean keksiminen, lausuivat voittoisat nuoret kuin yhdestä suusta.

-Emme tunteneet toisiamme entuudestaan, mutta huomasimme melko nopeasti, että tämä tiimi toimii hyvin.

Nuorten nelikko edustaa Suomea kansainvälisessä online -kilpailussa 21.6. Siinä on mukana kuusi muuta tiimiä ympäri maailmaa.

-Päivän aikana itselleni tuli sopivana kertauksena se kuinka paljon kannattaa kuunnella nuoria. Kun heidät saa ideoimaan, he kyllä tietävät enemmän kuin me aikuiset kuvittelemme, sanoi Mikael Lindblad Nokialta.

Seuraavaksi
"Hyönteissyönti lyö itsensä läpi"