Nuori Yrittäjyys ry:lle uusi hallitus

26.1.2017 2017

Nuori Yrittäjyys ry:lle (NY) on valittu uusi hallitus vuodelle 2017.

Uutena puheenjohtajana aloitti Microsoftin yhteiskuntasuhdejohtaja Max Mickelsson.

-NY-toiminnan kautta on mahdollista rakentaa myönteistä oppivaa, yrittävää, oivaltavaa ja kasvuhakuista tulevaisuutta. Olen ollut mukana monenlaisessa kansalaisjärjestötoiminnassa. NY-toiminnassa vaikuttavuus kiehtoo.

-Nuorten olisi hyvä saada koulussa riittävästi oppia vuorovaikutus- ja viestintätaitoihin, digi- ja talouslukutaitoihin ja ongelmanratkaisutaitoihin. Tätä kautta he saavat valmiuksia tulevaisuuden monenkirjavaan työelämään, listaa aiemminkin NY-hallituksen jäsenenä toiminut Mickelsson.

2017 ensimmäisessä kokouksessa Jukka Honkaniemi (vas. takana), Kari Laukkanen, Mika Tuuliainen ja Tarja Kallonen, Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen (oik. edessä), Johanna Flythström ja Max Mickelsson

Neljä uutta jäsentä

NY:n hallituksessa on tänä vuonna kymmenen jäsentä. Uusina jäseninä mukaan tulivat Teemu Kokko (rehtori, Haaga-Helia AMK), Jyri Lindén (perustaja, Nordic Business Forum), Jukka Honkaniemi (Senior Banker, SEB) ja Johanna Flythström (Senior Associate, Roschier).

-NY:n toiminta on kansallisesti erittäin tärkeää ja Haaga-Helia on ollut monissa jutuissa mukana. Yrittäjyyden edistäminen erityisesti nuorten parissa on minulle tärkeä asia ja se on myös Haaga-Helian strategian keskiössä myynnin ja palvelun ohella. Nuorissa ja yrittäjyydessä on tulevaisuus!

-Olen vahvasti henkilökohtaisten, ”omaa juttua” vahvistavien opintopolkujen kannalla. Talousosaamisen merkittävää roolia ei myöskään tule unohtaa liikejuridiikan ohella, Kokko pohtii.

Lindén pitää osallistumistaan NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmaan elämänsä käännekohtana.

-Minulle kävi aikanaan 9.-luokalla valtaisia onnenpotku kun pääsin osallistumaan NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaan. Opin vuoden aikana todella paljon! Vuosi jätti sisääni yrittäjyyskipinän, joka roihahti liekkiin heti lukiosta päästyäni kun perustimme kavereiden kanssa yrityksen. Haluan olla mukana edistämässä älyttömän tärkeää asiaa ja toivon, että mahdollisimman monella koululaisella olisi mahdollisuus kokea sama minkä minä koin 9. luokalla.

-Nuorten olisi tärkeää ymmärtää, että omilla teoilla voi vaikuttaa omaan tulevaisuuteen vaikka lähtökohdat olisivat kuinka huonot. Päätät itse mihin suuntaan omaa venettäsi ohjaat.

Nuori Yrittäjyys ry:n hallitus:

Max Mickelsson (pj), yhteiskuntasuhdejohtaja, Microsoft
Kari Björklöv (vara-pj), yhteisöasiakkuuksien johtaja, Fennia
Johanna Flythström, Senior Associate, Roschier
Teemu Kokko, rehtori, Haaga-Helia AMK
Jyri Lindén, perustaja, Nordic Business Forum
Mika Tuuliainen, Suomen Yrittäjät, koulutusasioiden päällikkö
Jari Jokilampi, toimitusjohtaja, Suomen Uusyrityskeskus
Kari Laukkanen, pankkialan konkari
Tarja Kallonen, tutkimuspäällikkö, Finanssialan Keskusliitto
Jukka Honkaniemi, Senior Banker, SEB

Seuraavaksi
13-vuotiaat päihittivät lukiolaiset Uskalla Yrittää -semifinaalissa