Kekseliäimmät alakoululaisten yritykset palkitaan Linnanmäellä

10.1.2017 2017

Nuori Yrittäjyys ry etsii ja palkitsee aktiivisimpia mukana olevia Pikkuyrittäjät-toimijoita. Lukuvuoden suuressa loppuhuipennuksessa  kruunataan parhaat pikkuyritykset huikeassa Pikkuyrittäjien luolassa. Kolme finalistiyritystä esittelee omat yritysideansa tuomaristolle Linnanmäellä sunnuntaina 21.5.2017.

024-pikkuyrittajat-myyrmaki-1-2015-high-res

Maksuton alakouluille suunnattu Pikkuyrittäjät-ohjelma on päässyt hyvään vauhtiin ja syksyn 2016 aikana mukana oli yli 7500 lasta ympäri Suomea. Lapset ovat toteuttaneet koulupäivien aikana upeita pikkuyrityksiään ja harjoitelleet työelämätaitoja opettajan johdolla.

–    Pikkuyrittäjät on kasvanut tämän lukuvuoden aikana todelliseksi ilmiöksi ja toiminta on lähtenyt huimaan kasvuun kaikkialla Suomessa. Kevään tavoitteemme on, että Pikkuyrittäjiä olisi mukana jo liki 15 000 ja kouluja yli 300, Mikko Nurminen Pikkuyrittäjistä kertoo.

Kouluissa yhdeksänviikkoisen Pikkuyrittäjät-ohjelman huipentaa myyntitapahtuma, jossa lapset pääsevät myymään itse kehittelemiään tuotteita tai palveluita oikealla rahalla oikeille asiakkaille. Lapset jalkautuvat lähialueen tapahtumiin, kauppakeskuksiin tai pitävät myyntitapahtuman omalla koulullaan. Nämä upeat tarinat halutaan nyt tuoda kaikkien tietoon ja innostaa myös muut mukaan.

PY1

PY2

 

Pikkuyrittäjien luola kruunaa kouluvuoden

Esiraati, jossa on mukana mm. Suomen yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, valitsee lasten yrityksistä kolme finalistia. Tämä trio pääsee kannustavan ja tsemppaavan tuomariston eteen Linnanmäellä esittelemään oman yrityksensä vahvuuksia.  Tuomaristo esittää pienille yrittäjille esitetään tiukkoja kysymyksiä ja valitsee esitysten pohjalta historian ensimmäisen Vuoden pikkuyrityksen. Pikkuyrittäjien luolan jälkeen finalistit ja heitä kannustamaan saapuneet luokkakaverit pääsevät nauttimaan riemukkaasta Linnanmäki-päivästä.

Linnanmäellä palkitaan myös Vuoden Pikkuyrittäjät opettaja, kummi ja kunta.

Vuoden Pikkuyrittäjät -kilpailun palkinnot toteuttaa Puine NY yritys, joka suunnittelee puumateriaaleista upeita design-tuotteita. Kolmen nuoren naisen yritys sai alkunsa Nuori Yrittäjyys ry:n NY Vuosi yrittäjänä –ohjelmasta.

Lue lisää kilpailusta ja tapahtumasta: www.pikkuyrittajat.fi/vuodenpikkuyrittajat

Pikkuyrittäjät on osa voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) toimintaa.
NY-ohjelmat ovat nuorten yrittäjyysasennetta, työelämätaitoja ja taloudenhallintaa tukevia ohjelmia, jotka toteutetaan osana koulun opetusta ala-asteelta yliopistoihin.

Seuraavaksi
Helsingissä osallistujaryntäys pelialan korkeakouluohjelmaan