100 nuorta ideoi tapoja taklata ajankohtaisia haasteita Nokia kampuksella

19.5.2017 2017

Nuori Yrittäjyys ry kutsui 100 nuorta ideoimaan ratkaisuja nuorten yksinäisyyden vähentämiseksi teknologian keinoin.

Nuori Yrittäjyys Nokia STEM –innovaatioleiri 24.5. on osa yhdistyksen maailmanlaajuisen kattojärjestön JA Worldwiden ja Nokian globaalia yhteistyötä. Tapahtuma järjestetään kolmessa maanosassa yhteensä seitsemän kertaa.

Nopeasti muuttuva yhteiskunta edellyttää nuorilta valmiuksia sopeutua muutokseen. Opitun tiedon, teknologian sekä matemaattisen ajattelun yhdistämisen taito ja kyky toimia yrittäjämäisesti ovat avainasemassa työmarkkinoilla.

Nämä teemat yhdistyvät Nuori Yrittäjyys Nokia STEM –innovaatioleirillä, jolloin Järvenpään Kartanon koulun ja Kirkkonummen Veikkolan koulun yläluokkalaiset luovat ajankohtaiseen haasteeseen luovia ratkaisuja. Haasteen ovat ideoineet Nokian vapaaehtoistyöntekijät. He haluavat sitouttaa nuoret itse pohtimaan ratkaisua ongelmaan, joka koskettaa yhä useampaa nuorta.

STEM –leirillä oppilaat harjoittelevat käytännönläheisiä työelämätaitoja yrittäjämäisen ajatteluprosessin kautta. Päivän aikana tapahtuva yhteistyö Nokian vapaaehtoisten kanssa antaa nuorille mahdollisuuden nähdä, miten koulussa opittuja taitoja hyödynnetään työelämässä ja millaisia urapolkuja yrityksen työntekijöillä on. Samalla syntyy tärkeitä verkostoja työelämää varten.

– Olemme innoissamme siitä, että Nokia on suomalaisena yrityksenä lähtenyt mukaan kansainvälisen verkostomme yhteistyöhön myös Suomessa. Nuorten taitojen ja kokemusten vahvistaminen on meille tärkeää ja tällainen konkreettinen tekeminen on varmasti antoisaa molemmin puolin, toteaa toiminnanjohtaja Virpi Utriainen Nuori Yrittäjyys ry:stä.

Nuori Yrittäjyys Nokia STEM –innovaatioleiri järjestetään osana Unelmafoorumi –tapahtumaa, joka kokoaa kaikkiaan tuhat nuorta Espooseen 24.5.

Seuraavaksi
Tamperelainen Ilsa Summer on vuoden Pikkuyrittäjät-yritys