Turkulaisen pariskunnan design leviää maailmalla

27.4.2016 2016

Saana Sipilä ja Olli Sallinen osallistuivat NY Start Up –ohjelmaan syksyllä 2008. Sen jälkeen matka on ollut mielenkiintoinen. Turun Ammattikorkeakoulussa tekstiilimuotoilua opiskelleella parilla on nyt keväällä 2016 Saana ja Olli on yritys, jonka design-tuotteita myydään yli kymmenessä maassa Japania ja Australia myöten.

-Valmistamme kotimaisia kodintekstiilejä 100% hamppukankaasta, meillä on oma mallisto ja lisäksi olemme tehneet kansainvälisiä suunnittelutöitä hyvin erilaisten tuotteiden parissa torkkupeitoista seinälaattoihin, Saana ja Olli kertovat.

Saana-ja-Olli-2014-2-Photo-Suvi-Kesalainenlainen

Vuonna 2008 nuoret opiskelijat Turussa olivat saaneet tehtyä ja myytyä ensimmäiset tuotteensa nopeasti ja eteen tuli tuttu kysymys: miten tästä voi jatkaa eteenpäin?

-Kuulimme kavereilta Nuori Yrittäjyys ry:n NY Start Up –ohjelmasta ja siitä toiminta varsinaisesti lähti liikkeelle. Se oli hyödyllinen lukuvuosi kun näki mitä kaikkea yrittäjyys pitää sisällään, Turussa asuva kaksikko muistelee.

NY Start Up –ohjelmasta löytyi itsevarmuus yrittäjyyteen

29-vuotiaan Saanan ja 32-vuotiaan Ollin intohimo ja kova työ ovat tuoneet monenlaista menestystä, mm. aiemmin tänä vuonna heidät valittiin Design from Finland –merkin kummisuunnittelijoiksi. Parivaljakko oli lisäksi yksi kolmesta ehdokkaasta Teollisuustaiteen Liitto Ornamon Vuoden muotoilijaksi.

Kuten Ornamo oivallisesti kiteyttää ”Saana ja Olli on modernin yrittäjyyden esimerkki”.

-Ennen NY Start Up -ohjelmaa ei ollut ajatuksena, että tätä voisi tehdä kokopäiväisesti. Ohjelmasta innostuneena ajateltiin, että miksei, hymyilee Saana.

Saana-ja-Olli-Seitseman-palaa-5 Koko-iaksi-carpet-Saana-ja-Olli-for-Mums-3-Photo-Suvi-Kesalainen-hi-resSaana ja Olli vaalivat töissään rehtiyttä, ajattomuutta ja inhimillistä otetta. He lähtivät rohkeasti kokeilemaan liike-ideansa kantavuutta ja yrittäjyyskasvatus –ohjelmasta muodostui heille tähänastisen elämän käännekohta.

-Kokonaisuutena ohjelmassa oppi tosi paljon yrittäjyydestä. Konkretian tasolla sai kokeilla oman idean toimivuutta.

Saana ja Olli voittivat NY Start Up –yritysten Suomen mestaruuden keväällä 2009. Tämän vuoden parhaat korkeakouluopiskelijoiden yritykset kokoontuvat Lahteen 11. ja 12.5. Finaalitapahtuman päätteeksi valitaan Suomen edustaja korkeakouluopiskelijoiden Euroopan mestaruuskisoihin Bulgariaan.

Katso tästä videolta Saanan ja Ollin ajatuksia NY Start Up –ohjelmasta. www.saanajaolli.com

NY Start Up on ohjelma, jossa korkeakouluopiskelijat perustavat oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen – osana opintojaan. Jo puolet Suomen korkeakouluista tarjoaa opiskelijoilleen mahdollisuuden osallistua NY Start Up –ohjelmaan.

Jutun kuvat: Suvi Kesäläinen

Seuraavaksi
Nuoria naisia teknologian partaalla