Toimitusjohtajakin voi oppia lukiolaiselta

7.11.2016 2016

NY Job Shadow kokosi yhteen 29 huipputason suomalaisjohtajaa ja saman verran yrittäjähenkisiä nuoria. Oppi oli molemminpuolista ja innostus tarttuvaa.

Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) viime torstaina järjestämän päivän aikana jokainen johtaja sai yhden suomalaisnuoren seurakseen työpäivänsä ajaksi. Nuoret eivät suinkaan seuranneet hiljaisina vierestä kun pomo ahkeroi vaan olivat aktiivisesti mukana kokouksissa ja dialogi läpi päivän oli vahvasti vuorovaikutteista.

dsc_5098
Jukka Kurttila ja Patrik Pyöriä

Tekstiilialalla pian jo 200 vuotta toimineen Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila näki päivässä paljon hyviä puolia.

-Aika hieno fiilis kaikkiaan. Kunpa näiden yrittäjyyttä kokeilleiden nuorten aidon innostuneisuuden saisi siirrettyä myös kaikkiin työntekijöihin. Kyllä Suomessa on toivoa sen huomaa nuorista – jos välillä tuntuu siltä, että meinaa kyynistyä, tuumi reilut kaksi vuotta Finlaysonia johtanut Kurttila.

Kurttilan ”varjona” oli päivän ajan espoolaislukiolainen Patrik Pyöriä.

-Tämä oli minulle upea, uusi kokemus. En ole aiemmin nähnyt läheltä miten suurta yritystä johdetaan.

Kemijoki Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Timonen lähti mielellään mukaan päivään, jossa hänen työparinaan oli Henri Helminen Turun Ammattikorkeakoulusta.

-Tämä on osa yritysvastuuta, että otetaan mukaan tulevaa sukupolvea. On kiinnostavaa nähdä, miten hän näkee meidät ja minut, miltä yrityksemme vaikuttaa. Me palkkaamme Henrin ikäisiä ihmisiä ja meidän pitää olla kiinnostava yritys, Timonen summasi.

 

dsc_0210
Suomen Yrittäjien tj Mikael Pentikäinen ja muita NY Job Shadow -osallistujia

 

dsc_5337
Päätöstilaisuus järjestettiin Työ- ja elinkeinoministeriön tiloissa

TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson oli saanut työparikseen kajaanilaisen ammattikorkeakouluopiskelijan Olli Kähkösen.

 

-Mahtavaa, että tällaisia tapahtumia järjestetään, lausui Gustafsson täydelle salille johtajia ja nuoria.

 

NY Job Shadow –päivässä mukana olleet nuoret ovat eri puolilta Suomea, iältään 16-23 –vuotiaita ja he ovat kaikki osallistuneet koulussaan johonkin Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskasvatusohjelmaan. He ovat ideoineet ja perustaneet oikealla rahalla toimivan NY-yrityksen, jota pyöritetään lukuvuoden ajan.

Klikkaa tästä lista kaikista päivän osallistujista.

 

 

Seuraavaksi
Lupa testata pöljiä ideoita