Pikkuyrittäjille oma TV-ohjelma MTV3:lla!

26.5.2016 2016

Ensi sunnuntaista lähtien Pikkuyrittäjät seikkailevat päätähtinä MTV3:n kuusiosaisessa tv-sarjassa Suomen lapsellisin ruokalista. Katso tästä traileri.

Suuren ravintola- ja hotelliketjun Restelin johtaja haluaa uudistaa lasten ruokalistan ravintoloihinsa. Listan pitää olla houkutteleva lapsille, herkullinen ja tietenkin myyvä. Ajatukset ovat vähissä, joten on aika kutsua koolle erikoisjoukot! Restelin uuden lastenlistan suunnittelusta vastaa joukko 10–12-vuotiaita yritteliäitä nuoria: Sakari Naantalista, Hilla Vantaalta, Sanja ja Jemina Helsingistä sekä Santeri Kajaanista. Ohjelmassa lasten mentorina toimii startup-yrittäjä ja kahden lapsen isä Jussi Heikelä.

Pikkuyrittajat_037

Omien annosten ideointi on ollut tosi kivaa, ja välillä ollaan kehitelty aika hullujakin ideoita! Mä vähän luulen, että näistä taitaa tulla aikamoisia hittejä kesällä lasten keskuudessa”, Jemina arvioi.

PIkkuyrittäjät_kuva

 

Nuori Yrittäjyys ry:n Pikkuyrittäjät on alakouluikäisille suunnattu ohjelma, jossa lapset tutustuvat osana koulun opetusta työelämätaitoihin, taloudenhallintaan ja yrittäjämäiseen asenteeseen – tekemällä oppien.

Lasten ideat lautasille joka puolella Suomea

Projektin tuloksena syntyvä uusi lastenlista tulee kesäkuussa käyttöön lähes kaikkiin Restelin ravintoloihin Martinoista Grillssoneihin ja Huviretkistä HelmiSimpukoihin.

Lapset ovat meille tärkeä ja välillä myös erittäin vaativa kohderyhmä, jota haluamme tietenkin palvella mahdollisimman hyvin. Siksi lasten ruokalistamme suunnittelevat alan parhaat asiantuntijat – lapset itse”, kertoo Restelin toimitusjohtaja Mikael Backman.

Pikkuyrittajat_063

 

Listan suunnittelusta vastaavat lapset ovat olleet mukana Pikkuyrittäjät -ohjelmassa. Pikkuyrittäjät on osa Nuori Yrittäjyys ry:n yrittäjyyskasvatusta. ”Kyseessä on kouluille maksuton opinto-ohjelma, jonka avulla vahvistetaan lasten yritteliäisyyttä ja opitaan käytännön kautta, miten oma idea voidaan ottaa käyttöön”, kertoo Pikkuyrittäjät-toiminnan vetäjä Mikko Nurminen.

 

Tavoitteenamme on, että lapset saavat elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia. Kannustamme luovuuteen ja uskomme siihen, että mitä tahansa voi saavuttaa, kunhan vain yrittää”, Nurminen jatkaa.

Pikkuyrittajat_078Pikkuyrittajat_040

 

 

 

 

 

Tärkeällä asialla

Sekä Restel että Pikkuyrittäjät ovat innoissaan yhteistyöstä. ”Meille on kunnia-asia päästä osallistumaan yhteiskunnalliseen kasvatustyöhön ja tukemaan nuorta yrittäjyyttä”, sanoo Backman, joka myös kertoo yrittäjäasenteen olevan koko Restel-konsernin tärkein perusarvo.

Pikkuyrittajat_030 Myös Pikkuyrittäjien Nurminen kokee yhteistyön olevan antoisaa: ”Toivottavasti tämän projektin kautta mahdollisimman moni suomalainen alakoulu löytäisi Pikkuyrittäjät-ohjelman ja ottaisi sen osaksi omaa opetussuunnitelmaansa. Ohjelma tukee hyvin lasten laaja-alaista osaamista.”

Suomen lapsellisin ruokalista MTV3-kanavalla sunnuntaisin 29.5. alkaen klo 18.25.

 

Seuraavaksi
Kajaanilaiset pian matkalla EM-kisoihin