Pikkuyrittäjät valittiin Euroopan parhaaksi

16.9.2016 2016Pikkuyrittäjät

Suomalainen koulutusalan innovaatio Pikkuyrittäjät on valittu International Partnership Networkin kilpailussa Euroopan parhaaksi yrittäjyyskasvatusohjelmaksi (Global Best Award). Joka toinen vuosi eri puolilla maailmaa järjestettävä gaala pidettiin nyt Oslossa. Kovatasoisessa kilpailussa oli edustajia kaikkialta maailmasta.

– On upeaa saada tunnustusta tekemästämme työstä suomalaisen koulutuksen hyväksi. Uskomme, että Suomessa on kasvamassa uudenlainen sukupolvi, joka ei pelkää kansainvälistyä ja menestyä, Pikkuyrittäjien Mikko Nurminen iloitsee.

Oslossa Pikkuyrittäjät keräsi runsaasti kiinnostusta myös asiantuntijoiden vetämissä keskustelutilaisuuksissa. Palkinnon luovutti NASA:n astronautti Rick Hieb.

pyoslo
Pikkuyrittäjät-ohjelmassa 10-12-vuotiaat lapset perustavat koulussa oman pikkuyrityksensä ja toteuttavat yritykselleen liikeidean, logon, sloganin ja hissipuheen. Lopuksi valmiit yritykset esitellään loppuhuipentumassa, jossa lapset myyvät itse tekemiään tuotteita tai palveluita oikeille asiakkaille oikealla rahalla. Ohjelma on saanut tänä syksynä Suomessa koulut liikkeelle sankoin joukoin ja Pikkuyrittäjiä voi nähdä jo lähes kaikkialla Suomessa.

International Partnership Network (IPN) on maailmanlaajuinen, yleishyödyllinen verkosto, joka on jo 20 vuoden ajan edistänyt työelämätaitojen oppimista ja opettamista kouluissa.

Ensi viikolla Pikkuyrittäjät on kutsuttu New Yorkissa järjestettäviin The Future of Learning and EdTech ja Lift Off NYC EdTech Edition -tapahtumiin, jotka keräävät yhteen amerikkalaiset koulutusalan asiantuntijat, sijoittajat, lehdistön ja startupit. Tapahtumassa ovat puhumassa myös mm. Peter Vesterbacka ja Saku Tuominen.

Seuraavaksi
Ulvilan lukion yrittäjyyskasvatustyölle tunnustusta Euroopassa