Pikkuyrittäjät kiinnosti New Yorkissa

3.10.2016 2016

”You got a great program in this Pikkuyrittäjät.”

”Tällaiselle ohjelmalle olisi varmasti kysyntää USA:ssakin.”

20160929192731_img_5435
Nuori Yrittäjyys ry:n toiminnanjohtaja Virpi Utriainen, Pikkuyrittäjä Hilla, Peter Vesterbacka, Pikkuyrittäjä Sanni ja Pikkuyrittäjien Mikko Nurminen New Yorkissa

 

Nuori Yrittäjyys ry:n alakouluille suunnattu, maksuton Pikkuyrittäjät –ohjelma esittäytyi Amcham Finlandin kautta New Yorkissa järjestettyihin Lift off NYC EdTech Edition ja The Future of Learning and EdTech –tapahtumiin viime viikolla.

Roviosta ja Angry Birds –ilmiön kautta tutuksi tullut Peter Vesterbacka keskusteli intohimoisesti koulutusalan ammattilaisten ja sijoittajien kanssa. Vesterbackalla on nykyään missio kehittää maailmanlaajuisia uusia oppimismalleja. Pikkuyrittäjät –ohjelma oli hänelle tuttu jo aiemmin.

-Pikkuyrittäjät on esimerkki siitä kuinka koulua avataan ulkomaailman suuntaan. Suomessa on onneksi yhä enemmän ja enemmän ymmärrystä siitä, että tekemällä oppiminen on hyvä tapa oppia.

Alakoululaisten lasten valmius keksiä oma liikeidea ja kehittää sitä hämmästyttää monia koulutusalankin ammattilaisia. Kun lapsille antaa vastuuta he myös toimivat oma-aloitteisesti.

20160929180459_img_5409
Pikkuyrittäjä Sanni, HundrEDin Saku Tuominen ja Pikkuyrittäjä Hilla New Yorkissa

Myös HundrED –koulutushankkeen perustaja ja monialayrittäjä Saku Tuominen oli puhumassa suomalaisen koulutuksen puolesta.

-Meillä on Suomessa edelleen erinomainen koulutusjärjestelmä. Toivoisin, että muistaisimme sen vaikka etenkin nyt uuden opetussuunnitelman myötä huomaamme tiettyjen muutosten tarpeellisuuden esim. digitalisaatioon littyen.

Suomalaisessa koulutusviennissä on paljon potentiaalia, sillä sinivalkoista koulujärjestelmää arvostetaan edelleen ympäri maailmaa. Valtioneuvoston alaisessa, Suomen ja suomalaisten yritysten menestymistä maailmalla edistävässä Team Finland –verkostossa on seurattu tarkasti Pikkuyrittäjien nousukiitoa.

-Pikkuyrittäjien työtä ja tuloksia on erittäin mieluisaa seurata ja kannustaa laajemminkin yrittäjyyden edistämisen ja yritysten kansainvälistymisen näkökulmasta, toteaa osastopäällikkö Taina Susiluoto työ- ja elinkeinoministeriöstä.

14448807_1068921563156034_488856424415108518_n

-Meillä on tällä hetkellä yhtenä keskeisenä painopisteenä Team Finland –toimintamallin kehittäminen, jossa viemme eteenpäin suomalaisten yritysten kansainvälistämistä. Pikkuyrittäjät kasvavat ohjelmassa globaaliin yrittäjyyteen jo alakoulussa, joka on erittäin loistavaa ja arvokasta, hehkuttaa Susiluoto.

 

Pikkuyrittäjät palkittiin aiemmin syyskuussa Euroopan parhaana yrittäjyyskasvatus-ohjelmana: Global Best Award. Palkinnot jakoi maailmanlaajuinen, yleishyödyllinen verkosto International Partnership Network (IPN) , joka on jo 20 vuoden ajan edistänyt työelämätaitojen oppimista ja opettamista kouluissa.

 

Seuraavaksi
Nuorten ja johtajien yhteinen työpäivä tulee taas