Nuoria naisia teknologian partaalla

28.4.2016 2016

Nuori Yrittäjyys ry oli vahvasti mukana kun Microsoft järjesti torstaina Girlz in Tech –teemaviikon päätapahtuman Helsingissä. Yhteensä 60 tyttöä Töölön yhteiskoulusta, Ressun peruskoulusta ja Kulosaaren yhteiskoulusta oli saanut kutsun tulla tutustumaan koodauksen saloihin.

Tilaisuuden tavoitteena on rohkaista ja inspiroida 14-18 –vuotiaita nuoria naisia kiinnostumaan ICT-alan tarjoamista vaihtoehdoista työelämässä. Teknologia on yhä vahvasti miespainotteinen ala.

IMG_5271

-No meillä on tässä tämmöinen blogi-sivu tekeillä… Vähän niinkuin vitsinäkin kun katsoo nimeä (Miran ja Clarissan fitnesspäiväkirjat), naureskelevat Clarissa Attwood ja Mira Kokko.

IMG_5284

IMG_5288Microsoftin uudessa Flux –tilassa kuhina on melkoinen kun kolmessa eri workshopissa tytöt mm. koodaavat nettisivuja, tutustuvat tietokonepelien tekemiseen ja saavat asiantuntijoilta monenlaista opastusta teknologian käyttömahdollisuuksiin tämän päivän koulu- ja työelämässä.

-Joitakin kursseja koulussa meillä on jo nyt on-line –pohjaisesti ja jatkossa varmasti teknologia on apuna entistä enemmän. Siksi on hyödyllistä olla mukana tässä kehityksessä, tytöt puntaroivat.

IMG_5277

IMG_5260Nuori Yrittäjyys ry:n kehittämissä opetusohjelmissa hyödynnetään modernia teknologiaa monin eri tavoin. Lukioikäisille on tarjolla mm. NY Vuosi yrittäjänä –ohjelma, jossa opiskelijat perustavat lukukauden ajaksi oikealla rahalla toimivan yrityksen.

Kevään aikana Microsoftin järjestämät tilaisuudet tavoittavat Euroopassa kaikkiaan liki 7 000 nuorta naista, joille ICT-ala tulee entistäkin tutummaksi.

Microsoft on Nuori Yrittäjyys ry:n pääyhteistyökumppani.

Seuraavaksi
NY Start Up –finaali Lahdessa ensi viikolla