Nuori Yrittäjyys ja Microsoft yhdessä digitaalisen oppimisen asialla

8.9.2016 2016

Kannustamme koululaisia, opettajia, yrityksiä ja kuntien sekä kaupunkien päättäjiä loikkaamaan rohkeasti digitaalisen oppimisen maailmaan – olipa tapa ja tilaisuus siihen mikä tahansa hyväksi havaittu.

Nuori Yrittäjyys ry ja Microsoft tekevät tälläkin lukukaudella monipuolista yhteistyötä nuorten hyväksi. Järjestämme useita tilaisuuksia, joissa koululaiset ja opiskelijat saavat kokeilla erilaisia digitaalisia työkaluja. Ne auttavat nuoria ymmärtämään minkälaisia mahdollisuuksia heillä on hyödyntää tietotekniikkaa työelämävalmiuksien ja yrittäjämäisen asenteen opiskelussa ja myöhemmin työelämässä.

Tänään torstaina Helsingissä on käynnissä Digilenkkejä YES-verkostoon -tilaisuus, jossa pohditaan mm. miten koulut valmistautuvat siihen, että nuoret luovat itse uusia työpaikkoja.

img_0522

Haminassa ja Kankaanpäässä taasen ovat täydessä vauhdissa NY Microsoft Challenge 24 h –innovaatioleirit.

surface2

Syyskuun lopulla on lisäksi tulossa Girlz in Tech –tapahtuma Helsingissä ja loppuvuoden aikana maailmanlaajuinen Hour of Code –viikko joulukuussa sekä liuta NY Microsoft Challenge 24 h –leirejä mm. Tampereella, Porissa ja Vaasassa.

IMG_3949

”Tutkimukset osoittavat, että Suomessa on suhteellisen hyvä tilanne teknologiassa ja laitteissa, mutta meillä hyödynnetään niitä opetuksessa vähän.”

Näin sanoi opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasonen Talouselämässä.

Koulutusalan yrittäjä, HundrED –hankkeen keulakuva Saku Tuominen puolestaan lausuu:

”Jos luodaan materiaalia itse, tehdään ainerajat ylittäviä oppimiskokonaisuuksia ja yhteistyötä ihmisten, koulujen ja jopa eri maiden välillä – esimerkiksi silloin digitaalisuudesta on paljon apua.”

IMG_1178

Hallituksen kärkihankkeessa Uudet oppimisympäristöt ja digitaaliset materiaalit peruskouluihin käytetään 50 miljoonaa euroa vuosien 2016–2018 aikana opettajakoulutuksen kehittämiseen sekä täydennyskoulutukseen.

Microsoft on Nuori Yrittäjyys ry:n (NY) pääyhteistyökumppani. Teknologia ja digitalisaatio ovat jo niin olennainen osa nuorten elämää, että on olemassa kasvava tarve ei vain teknologian hyödyntämiselle vaan myös sen luomiselle. Yhdessä Nuori Yrittäjyys ry ja Microsoft tuovat näitä mahdollisuuksia nuorille NY:n ohjelmien kautta.

Seuraavaksi
Pikkuyrittäjät goes New York!